2023-07-08
塚田農場價錢💲: $68/ $88+8/ +$8好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.3/5 (早餐時段人手比較小啊)環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 4/5 (早餐)-係香港要食日本個啲朝食幾乎冇乜地方有。佢地朝早會食的飯、三文魚、麵豉湯等,好豐富!無意中行過呢間鋪頭有做朝食套餐,諗都唔諗第二日就去左試啦!見到都覺得超日式阿,好似去旅行的早餐咁,食完飽到下奏🤣 佢哋可以選擇唔同套餐,分別係主菜同配菜數量的分別、又有幾款麵食等等。-五品朝食套餐。🆗牛奶炒蛋🥛。唔係特別滑,煎得有點薄,調味ok。✅✅3種蘑菇牛油炒。有冬菇金菇本菇,好香牛油味,啲菇菇入晒味🥳✅✅築前煮。用魔芋、紅蘿蔔、牛蒡煮。日本醬油甜口味,令魔芋呢d平時無味的嘢都入味了🤩✅香炸白身魚。好似港式的煎魚柳,粉漿小厚,但魚肉有口感唔會太軟。沾他他醬絕配!✅✅燒鮭魚。魚油香十足,燒得好香口,必選😆🆗🍅湯。呢個就一般了。好似開水的感覺。✅迷你烏冬。清高湯+小小腐皮,清甜的湯底,經典的配搭。烏冬都係粗粗煙韌的!😚-13品朝食。以下的品項都係上面無的!🆗羽衣甘藍沙律。酸酸的,有核桃,可惜個人對羽衣甘藍麻麻地。✅蛋黃醬沙律。
價錢💲: $68/ $88+8/ +$8
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.3/5 (早餐時段人手比較小啊)
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 4/5 (早餐)
五品朝食套餐。
🆗牛奶炒蛋🥛。唔係特別滑,煎得有點薄,調味ok。
✅✅燒鮭魚。魚油香十足,燒得好香口,必選😆
🆗🍅湯。呢個就一般了。好似開水的感覺。
13品朝食。以下的品項都係上面無的!
🆗羽衣甘藍沙律。酸酸的,有核桃,可惜個人對羽衣甘藍麻麻地。
✅蛋黃醬沙律。牛油果雞蛋等、係個人鍾意的沙律醬🤭
🆗蟹子菠菜。無咩味道好清淡。
🆗南蠻炸雞。粉漿較厚雖然雞肉份量都多。不過早餐會比較有負擔🥹
✅燒青魚。魚味濃d,冇咁肥美,不過都唔錯😛
✅蔬菜木魚漬。不太習慣凍的蔬菜,但茄子好軟好夠味🍆
✅雞肉丸子。幾好,小小juicy
✅✅厚燒玉子。個人pick😌甜甜的🥚好幸福
✅✅南瓜薩摩芋。本身甜的南瓜蕃薯外皮主到一樣甜甜的,好味🤤
✅青瓜蟹柳。正常的沙律🥗
✅飲品bar。加$8就可以享用的飲品吧大約有8款果汁+茶+咖啡,多過buffet添呀🤪 除左果汁,仲有d好少見的果茶、有味的水。個人試左美人果茶+白桃汁。果茶帶微微甜味,唔人工的感覺,鍾意佢多過果汁😎 白桃汁唔係好濃的,小小桃味都有啲水水地的感覺,比較適合早餐飲。
味道雖然都係可以想像,但咁的配搭真係會令人覺得有個good morning🌞 食完都開心D! 個人覺得叫$58/ $68的餐已經好夠了!😝 ✅✅係我的最愛,大家可以參考下啦!將軍澳分店適用,其他分店未必有啊!