餐廳:ND42 Bar & Lounge (尖沙咀)地址:尖沙咀漆咸圍1-3號多福大廈地下A號舖尖沙咀漆咸圍呢間開咗兩年幾嘅ND42 Bar & Lounge @nd42bar 地方細細,不過環境同情調又幾attractive,啱晒比人坐喺到飲番杯酒傾吓偈🍹,而佢哋仲有多款西式伴酒食物同小食,Pizza同雞翼絕對唔可以錯過😍✝️凍肉拼盤 $108巴馬火腿、莎樂美腸、blue cheese、車打芝士🧀,仲有各式各樣嘅果仁、腰果、提子乾,呢款前菜伴酒就最啱✝️黑松露菌巴馬火腿薄餅 $135餐廳大廚每日新鮮搓、自家製嘅Pizza,個個足8吋大小,唔少人都因為呢度嘅Pizza慕名而來🍕,黑松露菌🍄、巴馬火腿、Mozzarella cheese同火箭菜,配上鬆脆嘅Pizza邊,同埋薄得嚟但喺好似厚批質感嘅餅底,拎起一件見到吸引嘅芝士拉絲,豐富嘅餡料食落味道層次啱啱好,一啲都唔油膩😍✝️鹹蛋黃雞翼配燒烤醬雞翼 $82/6件 (每配搭多一款口味要加多$12)雞翼喺即叫即炸,睇落好似好貴,不過火候控制同皮薄多汁嘅雞翼真喺令人食過番尋味😋,我就鍾意充滿鹹蛋黃香嘅雞翼,燒烤醬個人就覺得濃味咗少少🤏。咬開Airy
餐廳:ND42 Bar & Lounge (尖沙咀)
地址:尖沙咀漆咸圍1-3號多福大廈地下A號舖

✝️凍肉拼盤 $108

✝️黑松露菌巴馬火腿薄餅 $135

燒烤醬個人就覺得濃味咗少少🤏。咬開Airy嘅香脆外層,雞翼肉質鮮繳多汁,都算多肉👍

飲品方面見到佢哋有個Omakase Cocktails($125),你可以直接同Bartender講你想飲嘅味道/有無酒精成份/甜定酸等等,Bartender就會即場幫你整一杯符合你心意、Tailor-made嘅飲品🍸。
朋友嗰杯喺用咗蘋果木煙燻,再加上玉桂粉整成嘅咖啡Mocktail,
陣陣咖啡香當中帶有清新嘅肉桂同蘋果木香🪵;
我嗰杯喺雜莓Mocktail,用咗士多啤梨🍓、藍莓🫐、木莓等去整呢杯沙冰,冰凍嘅沙冰配上濃郁香甜嘅莓香,消暑解渴最適合不過🤞。呢兩杯Mocktails都好有驚喜好啱打卡呢📸
2022-07-05
8 分鐘 (堂食)