2018-03-01 39 瀏覽
又到happy Friday,今日約左男友去左黃埔行街晚飯,聽朋友說有間新開火鍋唔錯又抵食,咁就食啦入到去餐廳內都是卡位,坐得很舒服坐位都很寬敞舒適有散點或者套餐,咁我們最終選擇了$198/位既海龍皇鍋花蟹好新鮮都算大隻,煮大約12分鐘就食得有蟹做粥底鮮蝦超新鮮既蝦,上到枱都仲彈下彈下!鮮味十足新鮮海鮮有貴妃蚌、鮑魚、沙白、龍䠢、蜆,都很足夠2份量,枱面有指示計算幾多分可以食我地跟著去製作好方便!呢個價錢有海鮮食算是唔錯啦,味道很鮮味!飲品食食下開始口渴,叫左兩杯野飲咸金吉和柚子蜜美國肥牛味道不錯,以我食肉獸黎講,份量較細份,肥牛肉質都很鮮味黑毛豬腩片睇賣相和油花都唔錯,味道都不錯魚皮餃除左點左肉之外,再選了魚皮餃和唐生菜,都很豐富!粥最後食粥底,有粟米、南瓜和、芋頭去整成,我地唔食南瓜,所以只落左粟米和芋頭,粥底好鮮味美味紅豆沙最後仲有糖水送,紅豆沙味道唔會太甜整體環境舒服,坐位又坐得舒適,又無限時間,唔會吹趕,可以輕鬆相聚的打邊爐

入到去餐廳內都是卡位,坐得很舒服
坐位都很寬敞舒適

有散點或者套餐,咁我們最終選擇了$198/位既海龍皇鍋

好新鮮都算大隻,煮大約12分鐘就食得
有蟹做粥底

鮮蝦
超新鮮既蝦,上到枱都仲彈下彈下!鮮味十足

新鮮海鮮
我地跟著去製作好方便!

呢個價錢有海鮮食算是唔錯啦,味道很鮮味!

飲品
食食下開始口渴,叫左兩杯野飲
咸金吉和柚子蜜

美國肥牛
味道不錯,以我食肉獸黎講,份量較細份,肥牛肉質都很鮮味

黑毛豬腩片
睇賣相和油花都唔錯,味道都不錯

魚皮餃
除左點左肉之外,再選了魚皮餃和唐生菜,都很豐富!
粥底

紅豆沙
最後仲有糖水送,紅豆沙味道唔會太甜

2018-02-23
粥底