2016-10-26 484 瀏覽
平時好少搵上樓CAFE或餐廳食, 不過今日約咗朋友喺天后嗰邊, 朋友見op佢有咁多好評, 所以試一試!位於一商廈中, 室內環境唔大, 坐到10-20人, 好自家式經營咁我哋就咁叫個Dinner Set, 但另外見到一個叫"日式溫泉蛋豆腐沙律配芝麻汁"就好奇想試吓, 都算幾有驚喜冰凍豆腐加上櫻花蝦甜中帶鹹的味道, 感覺幾新鮮!跟住正式上Set Dinner既頭盤, 唔算太特別, 但係夠脆多熱, OK!餐湯係忌廉蘑菇湯+麵包脆條, 湯既賣相顏色雖然唔太討好, 但係好重菇超香! 飲落唔會好"傑", 麵包條好好食, 脆不特止, 上面仲有少許蘑菇茄醬好食跟住上Main course, 牛柳(medium rare)+虎蝦, 唔鯹冇血水, 裡面熟得剛剛好, 少許韌都算林!另外朋友的T骨扒(medium rare), 超大塊...脂肪平均, 好香, 肉質林!最後甜品芒果蛋糕有驚喜, 雪凍中間的yogurt口感似雪榚蛋糕, 好fresh! 如果有芒果肉配搭更爽飲品係peach orange paradise, 似什果賓治, 橙味太強, 蓋過桃味, 正常!但正體都係Good! 價錢合理, 最緊要夠靜,

日式溫泉蛋豆腐沙律配芝麻汁
冰凍豆腐加上櫻花蝦甜中帶鹹的味道, 感覺幾新鮮!

頭盤 - 沙律春卷

香煎牛柳伴大虎蝦配洋葱汁
香煎美國T骨牛扒配紅酒汁

但正體都係Good! 價錢合理, 最緊要夠靜, 而且侍應(可能係老細)超細心, 每樣上枱都會介紹, 同埋常留意我哋杯水一飲咗少少就過嚟斟, 幫我哋收碟等, 超體貼!

忌廉蘑菇湯
芒果熱情果蛋糕