2012-06-21 15 瀏覽
下午茶 $28 免加一,仲要有罐裝汽水送,真係好抵揀左八王子餃子拉麵,貪佢有叉燒又有餃子d 拉麵之前聽佢講話係自己用鴨蛋造o既,而且d麵比平時多d curve等食起上黎多d surface area索湯,不過我就覺得佢d麵唔夠彈牙.....湯底:面頭有好多香油,不過略嫌太多,雖然個湯都算濃,但始終唔及一風堂同豚王o個種勁濃湯底,不過以 $28 黎講係超值,至少好過味千四十幾五十蚊碗o個d餃子:煎到脆卜卜好香口,之但係索左湯o個邊會變淋左,如果入面可以多番 d 餡就好喇叉燒:成碗麵最好食o既就係呢塊,可惜下午茶得一塊叉燒唔係好夠,佢塊叉燒好似話係用豬面珠登肉,而且火炙過超香,我最鍾意佢係唔會太肥又唔會韌,咬落去又香又有d彈牙,總之就好食啦♥睇menu晚飯時間正價食要$64一碗,無野飲不過就多塊叉燒同糖心蛋,雖然可以無限追加拉麵麵底,但呢個價錢就真係唔係咁吸引喇所以下午茶最抵食,拉麵加埋罐汽水$28埋單真係超值♥
下午茶menu
下午茶 $28 免加一,仲要有罐裝汽水送,真係好抵
八王子餃子拉麵
揀左八王子餃子拉麵,貪佢有叉燒又有餃子

不過我就覺得佢d麵唔夠彈牙.....

湯底:面頭有好多香油,不過略嫌太多,

正價menu
雖然可以無限追加拉麵麵底,但呢個價錢就真係唔係咁吸引喇
所以下午茶最抵食,拉麵加埋罐汽水$28埋單真係超值♥
2012-06-20