2023-06-11
今日同朋友黎Aeon shopping, 行完search下附近有咩食,原來康怡廣場有間日本火鍋,一人一鍋唔使爭😋去到啱啱開門,已經好多人喺門口等,我哋揀咗個午市極級美國和牛套餐$239,午市放題90分鐘,價錢實惠。而且呢個價錢已經可以免費追加和牛、牛肩胛肉、牛肩肉、牛舌、雞腿肉,豚肉,仲要啲肉係有質素。出面自助吧都好吸引,冷盤竟然有我至愛既八爪魚、螺肉同埋中華沙律,湯底我哋揀咗骨膠原美顏玫瑰花膠雞白湯,蟲草花胡椒豬肚湯。湯底黎到,有冰玫瑰花,仲放左乾玫瑰花,感覺好清新,蟲草花都好足料,食落去仲好香胡椒,果然無揀錯,最正係食食吓,佢係加湯唔係加水,唔會食到啲味道淡晒,我地每款牛叫左一碟,三款牛味道都好濃郁,油脂亦非常平均,入口易溶,另外推介牛舌,厚度岩岩好,非常彈牙,唔會好韌,蔬菜亦好新鮮,最後甜品時間,不得不說一下迦納朱古力雪糕,好好味,朱古力好濃,雪糕好滑,細細條好正,仲可以試多幾款雪糕,真係超級滿足。