旺角中心最近開咗一間正宗印尼甜品店,真係令我好期待!呢間店專注於製作各式各樣嘅月亮餅,味道獨特,令人一試成主顧。我點咗幾款唔同口味嘅月亮餅,真係好滿足👍首先,榛子朱古力醬月亮餅,外皮香脆,內餡充滿濃郁嘅榛子味,朱古力醬更添甜蜜,食落去口感滑順,令人陶醉接住係粟米芝士班蘭味,呢款月亮餅帶有淡淡嘅班蘭香氣,搭配粟米同芝士,味道特別,甜中帶鹹,口感豐富😋另外,瑞士三角朱古力月亮餅就係另一種驚喜,外形可愛,內餡充滿濃厚嘅朱古力味,食落去真係好過癮。而雞肉月亮餅則係鹹味選擇,雞肉鮮嫩,配合香料,味道非常入味,適合鍾意鹹食嘅朋友😊不過,我最鍾意嘅係薄脆版阿華田月亮餅😍呢款月亮餅外皮特別薄脆,咬落去有一種酥脆嘅口感,內餡則係濃郁嘅阿華田味,甜而不膩,真係好好味!每一口都令人感受到滿滿嘅幸福感🤤總括來講,呢間印尼甜品店嘅月亮餅真係值得一試,無論係甜味定鹹味,都有唔同嘅驚喜,特別適合喜歡新口味嘅食客🙌💯📍Martabak Pecenongan 78 (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓FK1A1號舖#超好味月亮餅 #印尼美食 #印尼甜品 #美食 #旺角中心美食 #人氣推介 #旺中美食 #薄脆版月

📍Martabak Pecenongan 78 (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心第一座1樓FK1A1號舖

#超好味月亮餅 #印尼美食 #印尼甜品 #美食 #旺角中心美食 #人氣推介 #旺中美食 #薄脆版月亮餅 #martbbakpecenongan78 #mkfood #yummy
2024-12-19
  • 薄脆版月亮餅