2021-03-28
《魚介豚骨拉麵🐟🐷💛》 +$13轉特上湯底嘅豬骨味超級濃郁,反而魚介味略嫌唔夠突出,小編對味精都幾敏感,呢個湯飲完一啲都唔口渴,真材實料。豚肉叉燒有兩種,圓形係豬腩肉,長條型係豬肩肉,豬腩肉雖然肥,但係有炙燒過,去除咗過多嘅肥膩感。豬肩肉較瘦,同樣有炙燒過,口感較脆。兩款肉都好大塊,甘香可口嘅油脂加埋濃濃嘅豚骨湯真係一絕!加$13就有得食晒兩款,仲有半隻溏心蛋,超抵,推薦轉特上!(不過小編食完真係超級超級飽~因為樣樣都好滯🙈)《泡系豚骨擔擔麵🌶🍖💛》小編嘅友人雖然點左特辛,但佢覺得唔係好辣,反而芝麻味好濃郁,沖淡左啲辣味。呢個啱晒鍾意食辣又鍾意食肉嘅朋友,唔使額外加錢,就有四大塊叉燒,都真係幾飽,佢呢碗叉燒好似冇我嗰碗咁肥,加上辣辣地, 相對冇咁膩。《日式煎餃子🥟💛》以日式煎餃子來講都幾大隻,外皮夠趣夠薄,餡料飽滿多汁肉嫩,不錯!
《泡系豚骨擔擔麵🌶🍖💛》
《日式煎餃子🥟💛》