2016-12-08
12月年尾呢D日子,最岩叫晒D好耐冇見既朋友出黎聚舊食野,細聲講,大聲笑!!問想食咩大家都不約而同首選韓國菜!!~炸雞就岩晒喇!!各大韓國女神都必食!!炸雞店愈開愈多,Chir Chir都真係又高質素,價錢又唔太貴,又坐得舒服!!位於樓上舖既chir chir 環境乾淨又有氣氛, 情侶又岩, 一家大細又岩, 一大班又得, kpop迷都得!! (超大電視又有kpop有, 韓劇又有!!)先上左三款前菜, 甜又有,開胃酸尾尾既都有 唔係下下泡菜咁死板~~仲要係任添唔嬲, 店員一見我地食晒, 就好主動問洗唔洗添!!唔洗驚添得多唔好意思!!沾糖餅仔、提子干粟米沙律、酸蘿蔔我地一行4人, 叫左一個芝士女神雞, 呢個真係鎮店之寶!!必食!!!!!盤底係芝士海 撈埋左D酸酸地既醬 點食都唔覺"濟"同埋"溜"呀!! 心心眼無骨炸雞塔上面再淋多次芝士係爽既!!!炸雞數量仲好多tim!!而鐵板下面有個電爐會煮熔D芝士, 確保D芝士夠熱唔會食到一半涷晒變左食香口膠!食到最尾剩返幾舊雞免費再加芝士炒埋個飯比你!!!熱辣辣既飯配上海量芝士 好幸福呀 豪華炸雞拼盤 超級豐富: 有骨炸雞、冇骨炸雞、啖啖肉汁烤雞翼、
問想食咩大家都不約而同首選韓國菜!!~
炸雞就岩晒喇!!各大韓國女神都必食!!
沾糖餅仔、提子干粟米沙律、酸蘿蔔
前菜
主角1---玫瑰芝士女神雞
無骨炸雞塔上面再淋多次芝士係爽既!!!
炸雞數量仲好多tim!!
食到最尾剩返幾舊雞免費再加芝士炒埋個飯比你!!!
熱辣辣既飯配上海量芝士 好幸福呀
玫瑰女神芝士炸雞炒飯<3
超級豐富: 有骨炸雞、冇骨炸雞、啖啖肉汁烤雞翼、炸全蝦、薯條
仲有醒胃醬汁同配菜,即刻戰鬥力大增!!!!
抵食到爛啦
主角2---豪華炸雞拼盤
入面除左芒果, 仲有藍梅! 芒果亦都好足份量, 做到1:1既效果架!!
芒果酸奶蔬菜沙律
芒果酸奶蔬菜沙律
Hite mango beer
食炸雞點小得啤酒, 加上藍色既汽水 真係又潮又唔苦!!仲要大份又好飲!!
The blue bird
椰子真係好香,唔會得個甜字, 好有少女情懷呀 女仔一定會鐘意!! 心心眼<3
椰子牛奶雞尾酒 (冇酒精)
下次會再黎!!!