2024-08-22 112 瀏覽
蝦魂拉麵店位於新都城商場天橋入口的必經位置,之前有時候經過仲未開舖,今日星期四午餐終於有幸可以嘗試 午市套餐有四款,$88 起,包括拉麵、餃子兩隻和汽水,唔使加一服務費,好抵食 我好鍾意食蠔,這個廣島蠔拉麵令我非常驚喜,蠔/蜆/鮮魚湯底好香濃,又唔會太鹹或者太油膩,廣島蠔好肥美,竟然有三隻咁多,蜆都算好大隻,味道幾鮮甜,拉麵是用日本麵粉新鮮製作,見到一粒粒小麥,感覺幾健康,又有咬口 下次過來都會再encore另外我哋叫咗叉燒雞白湯拉麵,雞湯味道都係非常濃郁,但亦唔會太鹹或者太油膩,叉燒肉質都好彈牙,值得一試 套餐的汽水和餃子正常發揮,唔算好特別,所以冇影相記錄,整體來說,餐廳的食物質素和CP值都好高,下次一定會再來試試其他招牌菜

下次過來都會再encore

2024-08-22