今次試咗 Tapa Room, 臨近聖誕仲有聖誕午餐😍頭盤揀咗:棒棒鵝肝超Creamy 濃郁👍🏻好味😋咁食法又好有新意鮮甜凍蝦配蒜蓉蛋黃醬 蝦肉爽口彈牙😋個醬都夾到👍🏻餐湯係椰菜花忌廉湯,飲到粒粒椰菜花非常足料西班牙風味黑毛和牛漢堡配蕃薯條是拉差蛋黃醬 $168超有驚喜,麵包烘得好香脆,勁香牛油味,漢堡扒好Juice,食到牛味,番薯條炸到好香脆,唔會太淋烤慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴些厘醋燒汁 配地中海式炒雜菜 $188雖然塊豬扒咁厚,但仍然keep到肉汁,唔韌👍🏻同個醬好夾啲薯菜都好好味👍🏻份量好多, 超滿足甜品當然係我最愛嘅Churros 炸得好香脆👍🏻超多肉桂糖喺面,配埋香濃嘅朱古力醬,雖然好飽,但6條都食哂✌🏻飲品都相當好,係冇酒精嘅Sangria 飲到有薄荷、檸檬、荔枝嘅味道👍🏻👍🏻出面有啲位,都幾chill! 星期六又唔係好多人,坐足三個鐘👍🏻而且服務都好好,朋友生日,店員為佢唱生日歌,超正
今次試咗 Tapa Room, 臨近聖誕仲有聖誕午餐😍

頭盤揀咗:
棒棒鵝肝
超Creamy 濃郁👍🏻好味😋咁食法又好有新意
棒棒鵝肝

鮮甜凍蝦配蒜蓉蛋黃醬
蝦肉爽口彈牙😋個醬都夾到👍🏻

餐湯係椰菜花忌廉湯,飲到粒粒椰菜花
非常足料

西班牙風味黑毛和牛漢堡
配蕃薯條是拉差蛋黃醬 $168

雖然塊豬扒咁厚,但仍然keep到肉汁,唔韌👍🏻同個醬好夾
啲薯菜都好好味👍🏻份量好多, 超滿足

甜品當然係我最愛嘅Churros

飲品都相當好,係冇酒精嘅Sangria
飲到有薄荷、檸檬、荔枝嘅味道👍🏻👍🏻