終於吃到近期超大熱—金子半之助 @啦😆,佢地選用產地直送的新鮮魚獲🐟、純天然秘方醬汁,以獨門秘傳食譜炮製精緻的天丼料理!🍤店內櫻花壁畫分優美🌸一問之下原來是出自大師手筆。員工熱情有禮,今時今日咁嘅服務態度真係大讚!⭐️全店只賣3款丼飯⭐️1️⃣江戶前天丼:穴子魚、鳳尾蝦、魷魚海鮮炸(墨魚粒、干貝)、溫泉蛋、海苔、小青龍。2️⃣上天丼:鱚魚、鳳尾蝦、雜錦海鮮餅 (墨魚粒、干貝)、溫泉蛋、海苔、小青龍。3️⃣天丼:舞菇、鳳尾蝦、雜錦海鮮餅 (墨魚粒、干貝)、溫泉蛋、海苔、小青龍。簡單講,所有料一樣,只是穴子魚、鱚魚和舞菇的分別。我們點了以下食物:📍 江戶前天丼($138),上桌見到實物好震撼,好大條穴子!據聞成30cm!炸衣鬆脆好味😋,毫不油膩!🐠穴子外脆內嫩,味道香濃,肉質軟綿綿😋🤤!📍 上天丼($118),同樣是必叫之選😋!鱚魚罕見🐟,味道好!同樣有隻炸溫泉蛋🥚,真是一試難忘,外皮酥脆,內裏蛋液濃郁,拌飯一流🍚!📍黑豆茶($0),好少見食肆會免費提供黑豆茶,超健康又好飲!而家仲可以儲印仔優惠咭,儲夠四個印可以半價,7個印可以免費!(優惠期不知道到幾時)一定會再返來食!

⭐️全店只賣3款丼飯⭐️

一定會再返來食!
2019-11-20
  • 江戶前天丼