今朝去咗西貢,返黎都已經下就2、3點😭餓死…見有小巴就衝上去,落車就係呢到食,人唔多,又坐得舒服😌食物鹹蛋黃炸魚皮 呢個真心正!超香脆!勁漏油鹹蛋黃🥹🥹🥹誠意之作🤤🤤🤤不過得3舊真係唔夠喉但如果太多又會肥死🤣豬扒喇沙摻摻唔記得咗叫豬扒另上🥹🥹個豬扒係勁好食!好重香茅味,烤到外脆內嫩嘅感覺呢個喇沙好重椰漿味,感覺上冇咁辣招牌蝦麵呢個湯真係好好飲🙈微辣辣,好香蝦味有大蝦、五香卷、豬頸肉個油麵好彈牙!粉絲好滑👍🏻掛到啲湯,食落去好正大蝦牛角包桂圓紅棗茶呢個真係好岩女士飲!超多紅棗,仲有菊花、玫瑰,飲落去似係菊花茶,有紅棗嘅甜味,有飲到玫瑰花嘅味!唔洗落糖都夠甜!跟餐仲要唔使加錢🤣🤣🤣飲完可以問佢再要多杯水沖多杯椰汁涼粉,玫瑰黑粉超級多嘅涼粉🫰如果唔鍾意飲甜嘅會建議椰汁涼粉因為玫瑰黑粉有一種玫瑰香味🌷但飲落似荔枝嘅甜味,其他地方乾淨👍🏻坐得又舒服😌點餐出餐流程都好順暢,店員都有禮貌,用餐過程舒服我哋黎過幾次都搵唔到廁所,今次真係頂唔住🤣🤣🤣太遠撲岀黎,原來女廁要拎鎖匙,係百佳對面有👍🏻👍🏻👍🏻

食物

鹹蛋黃炸魚皮

呢個真心正!超香脆!勁漏油鹹蛋黃🥹🥹🥹誠意之作
🤤🤤🤤不過得3舊真係唔夠喉
但如果太多又會肥死🤣

豬扒喇沙摻摻
呢個喇沙好重椰漿味,感覺上冇咁辣

招牌蝦麵
呢個湯真係好好飲🙈微辣辣,好香蝦味
有大蝦、五香卷、豬頸肉

個油麵好彈牙!粉絲好滑👍🏻掛到啲湯,食落去好正

大蝦牛角包

桂圓紅棗茶

椰汁涼粉,玫瑰黑粉
超級多嘅涼粉🫰如果唔鍾意飲甜嘅會建議椰汁涼粉
因為玫瑰黑粉有一種玫瑰香味🌷但飲落似荔枝嘅甜味,

其他

2022-10-24