2020-10-13
九龍城有一間泰國菜非常出名,原因係好正宗又好食,經常都要排很耐,所以一定要早啲去排隊,如果唔係就會變左食宵夜架啦🤣今次我地叫左燒牛肉($78),其實依度既燒牛肉同埋燒豬頸肉都非常出名,牛肉有炭燒香味,亦都唔會過韌,加埋佢地既秘製醬汁,非常惹味。跟住落黎就係炸蝦餅($68),非常出色,蝦肉彈牙,粉漿做得好薄身,唔會話係好厚嗰隻,好香脆好好食,真材實料。跟住就叫左泰式炒粉絲($65),粉絲非常入味,炒得好有鑊氣,亦好夠料,未試過既不妨一試。我地仲叫左個泰式酸辣鳳爪 ($75),份量驚人,兩個人都未必食得曬,如果鍾意食涼拌,又鍾意食泰國酸酸辣辣既味道就一定要試下依一道泰式涼拌啦。到最後我地仲叫左芒果沙冰($32)同埋青檸梳打($28),都一樣咁出色,未黎食過既快啲黎試下啦🤤