2021-01-18
前晚食完個early dinner之後,就同朋友喺旺角行一陣街。行行吓又想飲嘢,見到呢間李圓圓,醒起好多人推薦過,但我有一路都冇飲過,所以就同朋友一人買一杯嚟飲下啦。🥛黑糖珍珠鮮奶2.0 $33見餐牌寫呢杯係Number 1,店員又話呢杯嘅奶味會重啲,咁我係超鍾意牛奶㗎嘛,所以就毫不猶豫揀呢杯啦。飲落奶味真係超濃,不愧係多咗30%鮮奶嘅2.0版本,仲好滑添。鮮奶本身就冇落糖嘅,咁所以啲甜味就係黎自啲黑糖珍珠啦,呢種甜味好正。啲珍珠好煙韌,好有咬口。總括而言,我都幾鍾意呢杯飲品嘅。🧋黑糖珍珠奶昔 $33呢杯同上面嗰杯嘅分別,就係呢杯嘅鮮奶係好似牛奶沙冰咁嘅。啲沙冰有淡淡的牛奶味,不過我就鮮奶2.0嗰杯嘅奶味會濃啲。啲黑糖珍珠都係一樣嘅,暖暖地,店員提我地唔好上下chok杯飲品,用飲管攪五至六下好啦,因為怕啲沙冰會溶。呢杯主要係朋友飲嘅,我自己就鍾意2.0嗰杯多啲啦。呢間嘅黑糖珍珠鮮奶2.0真係可以encore,下次經過再買杯飲吓先。
🥛黑糖珍珠鮮奶2.0 $33
🧋黑糖珍珠奶昔 $33