2024-09-03
今日肥豬帶我黎呢間法國菜食好野🤤 無論係氣氛環境,都相當好。裝修得好用心,一查之下原來係新聞女王拍攝地方黎🤣 唔怪得咁靚! 呢到環境好得之外,侍應服務態度no.1 呀 ,每轉一道菜都好有禮貌 又會講解點煮點食🤤 餐包上枱係熱辣辣 ,一個硬包一個軟包。 牛油都岩岩好 軟度適中。個人比較鍾意軟包,唔夠餐廳仲會問你夠唔夠🤣Sea Cucumber Meat 有桂花蚌好爽口,唔會un 配上三文魚子同 土豆加青檸分子泡沫 好開胃既前菜The "Tartare" .GF.DP.和牛他他,牛肉切碎 ,配埋魚子醬鵪鶉蛋,加左麻辣中辣辣地,意外地好好食,配埋佢既亞麻籽脆片,岩岩好,係一道好創新既料理
French Yellow Chicken 係一道印度🇮🇳同法式既fusion菜, 用法式奶油雞做既嘅雞卷 食個時敲碎佢個蛋面脆餅 ,配埋泰北咖哩醬嚟食一流Pork Belly西班牙豬腩同紐西蘭蝥蝦 煙燻過 食落有陣陣煙燻香既味西班牙豬腩點青蘋果泥 可以中和油膩感,想食重口味就點佢自製汁最後係生果 同甜品生果幾甜 ,甜品係紅桑子 酸酸甜甜🤤
Pork Belly
西班牙豬腩同紐西蘭蝥蝦 煙燻過 食落有陣陣煙燻香既味
最後係生果 同甜品
生果幾甜 ,甜品係紅桑子 酸酸甜甜🤤