出名識飲識食嘅好友帶我嚟到灣仔這間私房菜,包我有驚喜咁話🤣🤣地方比較隱蔽,喺一樓,入到去地方非常大,座位寬敞服務很好而且非常有格調中西合璧😜😜有人幫我揀定菜式,當然也有很多季節性菜式啦!鷸蚌相爭(廿五年西班牙黑醋 加拿大象拔蚌 新鮮三黃雞)😋😋夏天好多食材都份外新鮮,特別用清甜嘅加拿大象拔蚌加雞尾濃的新鮮雞做一個菜式!打開胃口!素三蔬不盡綠無窮🥰🥰(板栗南瓜 合掌瓜 山藥 野竹笙 松茸 羊肚菌)三種蔬菜加三種野生菇菌, 配上上湯加菠菜蓉, 清洗未來後準備體驗一輪豐富嘅晚餐。咖哩洋蔥蟹肉春捲 (斯坦咖哩 雲南迷你紅皮薯仔 松葉蟹)巴基斯坦咖哩用上大量溫室番茄及紫洋蔥加上自製的紅辣油調和而成。特意選上雲南迷你紅皮薯仔和松葉蟹造成春捲別有另外一番風味。桂花糖牛叉燒(美國三十天乾式熟成Prime Grade肉眼心)牛叉燒特別用了桂花糖。八寶迷你冬瓜盅(夜香花 蟹肉 瑤柱 冬菇 竹笙 火腿絲 火鴨粒 田雞片)加入田雞片令湯頭更清甜。夏天嘅菜式代表連冬瓜都特別清甜過人拎支胃口大開🥳🥳海鮮汁野菌香煎魚柳(九州手釣是日鮮魚)龍蝦鮮蝦鮮魚製成的海鮮汁, 配上時令野菌, 煎日本手釣鮮魚, 不一樣的中餐😎😎

有人幫我揀定菜式,當然也有很多季節性菜式啦!

鷸蚌相爭
(廿五年西班牙黑醋 加拿大象拔蚌 新鮮三黃雞)😋😋

素三蔬不盡綠無窮🥰🥰
(板栗南瓜 合掌瓜 山藥 野竹笙 松茸 羊肚菌)

咖哩洋蔥蟹肉春捲
(斯坦咖哩 雲南迷你紅皮薯仔 松葉蟹)

桂花糖牛叉燒
(美國三十天乾式熟成Prime Grade肉眼心)
牛叉燒特別用了桂花糖。

八寶迷你冬瓜盅
(夜香花 蟹肉 瑤柱 冬菇 竹笙 火腿絲 火鴨粒 田雞片)

海鮮汁野菌香煎魚柳
(九州手釣是日鮮魚)

上湯百合菜苗
湯頭份外鮮甜一定要將湯飲晒佢啊
椒鹽鵪鶉
(澳洲走地鵪鶉)
澳洲走地鵪鶉比較強壯巨型, 精湛刀功起骨後, 上脆漿先慢火再用猛油炸好, 香脆可口。

濃魚湯鳳尾雲吞麵
(日本冬菇 宮崎快樂豬肉 手做風乾麵)
煮食來講真係控制得非常好份量唔太多,魚湯非常之鮮甜面底也非常彈牙呢雲吞一口一啖剛剛好!

香芒層層疊
(宮崎完熟太陽之子 北海道3.6牛乳)
自家制黑糖檸檬抽子冰淇淋伴琴酒🤩🤩
柚子雪糕 Gin Islay,少少酒味更加提香口味獨特

果然係非常特別嘅私房菜🤭🤭高質得來不失高貴
店員服務仲係酒店級,非常滿意必定會再回頭🥳🥳