2023-04-16
今日同friend子入咗大角咀覓食~(羨慕住喺大角咀嘅人🥹🥹,附近有超級多特色小店,仲要間間都好似好好食)平時同friend子多數都係食Cafe(或者點心🤣),今次就試左一間抵食得黎又好正宗同惹味嘅馬拉菜!😌😚😚舖頭裝修行懷舊風格,門口仲放咗一部留聲機📣,幾有格調~今次我哋就試左:1. 椰香咖央多士 $28 🍞呢個係大推‼️ 啱啱烘好既多士外皮超級鬆軟,包住滿滿嘅椰漿同埋牛油,兩者嘅份量恰到好處,唔會互搶,非常好食! $28有四大嚿,性價比真係好高🥰🥰2. 蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁 $68鍾意食出前一丁嘅Friend子見到呢道菜真係眼前一亮👀✨基本上蛋黃醬同出前一丁呢個組合都係冇得輸(超級無敵邪惡,但係真係好好食🤪)同埋有驚喜嗰個位係,平時食撈公仔麵,好容易會覺得好乾確喉,但係佢撈埋個蛋黃醬食落口係好順口、好溫和,再加埋煎得香脆嘅雞扒,係令人難以抗拒嘅邪惡組合!😈3. 泰式炸蝦餅 $48個蝦餅炸得好香脆,食落口仲有棉花糖嘅口感,唔錯唔錯!😚😚4. 怡保芽菜雞 (半隻) $108芽菜雞都係第一次見👀上菜嘅時候職員會問你需唔需要比辣豉油你去點(強烈建議大家要埋個辣豉油🤣因為個味道真係會豐富
舖頭裝修行懷舊風格,門口仲放咗一部留聲機📣,幾有格調~
今次我哋就試左:
1. 椰香咖央多士 $28 🍞
2. 蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁 $68
3. 泰式炸蝦餅 $48
個蝦餅炸得好香脆,食落口仲有棉花糖嘅口感,唔錯唔錯!😚😚
4. 怡保芽菜雞 (半隻) $108
芽菜雞都係第一次見👀上菜嘅時候職員會問你需唔需要比辣豉油你去點(強烈建議大家要埋個辣豉油🤣因為個味道真係會豐富好多!)隻雞金黃金黃嘅顏色係幾吸引嘅,同埋佢哋都煮得幾嫰滑~
5. 美祿恐龍 $28
最後就係童年回憶嘅美祿恐龍🦖🦕! 凍阿華田,上面再加上滿滿嘅阿華田粉,好邪惡但係又令人好滿足!🤣🤣(我哋叫咗少甜,所以就算係呢個組合都覺得甜得唔太過分)
整體黎講,呢一間好有懷舊特色,質素唔錯,性價比亦都好高~如果黎大角咀,都不妨諗吓呢間! 😚😚😚
味道:👩🏻💻7.5/10
性價比:👩🏻💻8.5/10