2024-06-04
今次我去試咗旺角一間有名嘅車仔麵茶餐廲 - 海都車仔麵茶餐廳🍜🥘先講講我點咗d乜嘢好啦:🍲大雜麵(8餸)$70真係好豐富啊!有紅腸🌭、豬皮🥓、咖哩魚蛋🍳、牛腩🥩、蘿白🥬、冬菇🍄、雞翼🍗同埋豬紅🥓🥓麵Q彈有咬勁,湯底香甜清爽,餸菜新鮮唔會太濃味🤤☕奶茶茶餐廳嘅奶茶當然唔少得!香滑順喉,絕對係陪麵嘅好拍檔👌🏻🍜另外我仲叫咗個散叫嘅車仔麵選咗我最鍾意嘅豬大腸🥓、牛栢葉🥬、魚蛋🍳等等,仲有佢哋秘製嘅辣汁🌶麵Q彈有彈性,湯底香濃惹味,辣汁提味非常之好味🔥🍵檸茶清清淡淡嘅檸茶,解解辣同鹹口非常之適合!總括嚟講,呢間車仔麵茶餐廳嘅食物新鮮正宗,價錢公道,絕對值得一試!🤩海都車仔麵茶餐廳 (旺角)旺角上海街557號綜合大樓2樓4號舖#foodie #foodporn #foodstagram #hkfoodie #hkfood #foodreview #foodblogger #delicious #yummy #instafood #foodgasm #foodpics #foodlover #foodaddict #foodphotography #foodiesofhk #foodiesofin
先講講我點咗d乜嘢好啦:
🍲大雜麵(8餸)$70
麵Q彈有咬勁,湯底香甜清爽,餸菜新鮮唔會太濃味🤤
☕奶茶
茶餐廳嘅奶茶當然唔少得!香滑順喉,絕對係陪麵嘅好拍檔👌🏻
🍜另外我仲叫咗個散叫嘅車仔麵
麵Q彈有彈性,湯底香濃惹味,辣汁提味非常之好味🔥
🍵檸茶
清清淡淡嘅檸茶,解解辣同鹹口非常之適合!
海都車仔麵茶餐廳 (旺角)
旺角上海街557號綜合大樓2樓4號舖
#foodie #foodporn #foodstagram #hkfoodie #hkfood #foodreview #foodblogger #delicious #yummy #instafood #foodgasm #foodpics #foodlover #foodaddict #foodphotography #foodiesofhk #foodiesofinstagram #foodiesoftheworld #foodiesofhongkong #foodiesofasia #foodiesoftheday