2016-02-12
朋友極力推介我去試一哥,因為岩岩新開張,先至仲係咁抵食到咁正既海鮮放題!見天氣仲未熱,拿拿聲去試下。原來私房菜冒意思就係要提前預約~見我地幾多個人黎~就預返個份量當日訂海鮮~目的就係保証新鮮! 而家都好少咁有心機營運既食店上去已經見到好多人,成間野好香,不斷湧黎啲海鮮味 好期待啊一門四個人有間私人房,原來因為呢度前身係雀會,幾個人就自己有間房食飯~正啊 !我地點左中辣,辣辣地愈食愈滋味 由於呢度海鮮任食,本身諗住唔食咁多雞煲,留肚食海鮮回本,點知食食下都食左好多舊雞! 老細一哥話佢同廚師研究左好耐先調較到而家呢個味~所以幾野味~好多客都食到一舊冇淨!好正啊雞煲之後可以打邊爐,仲係成個煲會換左佢先上花甲蟹煲,平時出面食有幾可會甘湯底入面仲要係成隻蟹👍夠曬鮮味,配料有好多 有啲再點要加少少錢,但大部份都係任食。生蠔 鮑魚仔 蜆 蝦 魚等等 全部都一流👏食得出好新鮮。D肉係安格斯靚牛~食得出係靚料老細推介我地試埋生蝦刺身,刺身點既泰式青檸汁係入廚廿幾年既一哥秘製,果然又fresh又正埋單$二百幾一位,但依個價錢食到甘既質素都覺得算好抵,就算好忙服務態度都吾錯,仲問我地夠吾夠飽,仲要送甜品俾我
見天氣仲未熱,拿拿聲去試下。
上去已經見到好多人,成間野好香,不斷湧黎啲海鮮味 好期待啊
我地點左中辣,辣辣地愈食愈滋味 由於呢度海鮮任食,本身諗住唔食咁多雞煲,留肚食海鮮回本,點知食食下都食左好多舊雞! 老細一哥話佢同廚師研究左好耐先調較到而家呢個味~所以幾野味~好多客都食到一舊冇淨! 好正啊
雞煲之後可以打邊爐,仲係成個煲會換左佢先上花甲蟹煲,平時出面食有幾可會甘 湯底入面仲要係成隻蟹👍夠曬鮮味,配料有好多 有啲再點要加少少錢,但大部份都係任食。 生蠔 鮑魚仔 蜆 蝦 魚等等 全部都一流👏食得出好新鮮。 D肉係安格斯靚牛~食得出係靚料 老細推介我地試埋生蝦 刺身,刺身點既泰式青檸汁係入廚廿幾年既一哥秘製,果然又fresh又正
埋單$二百幾一位,但依個價錢食到甘既質素都覺得算好抵,就算好忙服務態度都吾錯,仲問我地夠吾夠飽,仲要送甜品俾我地食~食到捧住個肚走~下次一定再黎食過!
題外話/補充資料:
有機會要襯未加價再去食,老細話遲d開始做宣傳可能多左客就會加價。