🥟餃子係我老公至愛😍,因為佢係北方人,由細食餃子食到大,所以對餃子都好有要求,今日同佢去食間日式餃子店,店入邊裝修好特別,有好多雜誌做裝飾,亦有留言板。🤵‍♂️客人可以隨心留言,店員仲好細心講解每一隻清酒嘅特性,而呢間餃子款式勁多選擇!有湯有煎有炸,種類好多!!但老公如一都係喜歡食韮菜餃!佢大讚呢間味道同質素唔錯,我就食咗其他餃子!!食物介紹:🍶餃子の酒 員工好好服務,叫我試吓新出清酒!完全同餃子好夾,甜甜的清酒!🥟今次大鍋啦-餃子鍋物 8隻 配溫泉蛋$77湯味較濃,可以一啖湯一啖餃子,份量比較較多,芽菜滿滿,亦有菇同豆腐,餃子選擇韭菜,同濃湯非常夾!好食👅👅👅👅👅🈵🥟日shakeK炸餃-和風海苔物 6隻 $38香炸咗嘅餃子,餡料係粟米豬肉餡,外邊炸到勁脆,再撈埋海苔粉,超級香,亦都好特別!可以食多幾兜🤩好食👅👅👅👅🥟餃子蝦皮豬肉餃 10隻 $48最傳統嘅烚餃子係最高分, 必定要加醋同辣椒油,三一啲辣椒油係極之夾餃子,辣椒似係炒過,所以比較香口!超級高質好高質,好想問店員有冇得買,辣度唔太辣,極之推介辣椒油加餃子同醋一同食!必推🙌🏼好食👅👅👅👅👅🈵🥟餃子大阪燒 $58呢個大阪燒餃子,煎到

食物介紹:

🥟今次大鍋啦-餃子鍋物 8隻 配溫泉蛋$77

🥟日shakeK炸餃-和風海苔物 6隻 $38

🥟餃子蝦皮豬肉餃 10隻 $48

🥟餃子大阪燒 $58
呢個大阪燒餃子,煎到勁脆,個皮好薄,配埋沙律醬木魚乾勁有日本風味,要加點醋仲好食呀!

🍢關東煮 $38
一般關東煮嘅材料,白蘿蔔,冬菇,獅子狗,溫泉蛋,炸魚肉,炸魚蛋,湯亦比較濃,滿分嘅關東煮!精髓係個湯,記得連湯一齊食!
好食👅👅👅👅👅

🍗三一炸雞 $48
炸雞唔乾,呢個送啤酒一流,三五知己可以叫你舉杯談心,雞入味又嫩口,唔錯嘅小食!

🥬甘煮野菜 $29
材料都好多,有大大嘅白蘿蔔,冬菇,芋絲,椰菜,湯亦都很清甜!

🍗醉炸雞翼 $42
呢個真係要讚一讚,咬落去好有醉雞嘅味道,苦入味,好香醉酒味,所以極推介鍾意醉酒雞嘅人士選擇!推介必叫🙌🏼

🍢為酒而炸雞軟骨串 $45
如叫酒飲,必叫雞軟骨串!
好食👅👅👅👅

🍺香港 Young Masier SALTED LIME HIGHBALL $33
鹹檸味嘅手工啤酒,有少少鹹檸味,好夠梳打氣,有甜味唔苦,酒味唔太重,女士啱飲🤗
好飲👅👅👅👅

🍶日本清酒2段酵母任込 $48
估唔到清酒可以配餃子非常夾,最夾係脆口餃子,炸餃子或者大阪燒,再配清酒,可以首選!
好飲👅👅👅👅👅🈵

6️⃣三一炸雞 $48
7️⃣甘煮野菜 $29
8️⃣醉炸雞翼 $42
9️⃣為酒而炸雞軟骨串 $45
1️⃣0️⃣香港 Young Masier SALTED LIME HIGHBALL $33
1️⃣1️⃣日本清酒2段酵母 $48
==$504/2人,人均$252