2015-04-12
見元朗面書勁多谷友堆呢間119Korea station,仲話排成三個鐘先食到,咁犀利,等我早啲黎試下先。五點十黎到已有人等位,佢地話五點半黎左啦,但間店其實六點先開門,人氣超勁呀!嘩嘩,好多野都想試呀,兩個人又唔試得多,叫住下面幾樣野先。韓國鮮奶果汁蜜桃味 $19韓國飲品除左忌廉鮮奶外,呢隻果汁鮮奶都係我至愛,甜得黎又唔會漏,蜜桃味好香,真係好好飲,但19蚊罐有點小貴。Cider Rita 桑莓味 $38賣相夠哂霸氣,唔點過唔知咁大杯,夠哂兩個人飲。桑莓醬喺底,搞混飲有啲似果汁汽水。隊長沙律 $58類似一般嘅菜沙律,特別在加了藍莓,同沙律醬都係加入藍莓!淡淡嘅藍莓味蛋黃醬,唔酸得黎仲帶少少甜,混入新鮮蔬菜出奇地夾,好味。步兵鍋 $68細鍋版嘅部隊鍋,有腸仔,午餐肉,雜菇,雞蛋等煮成嘅辛辣麵,重有主角芝士一片,搞滆塊芝士同生蛋,等佢地包住啲麵條,好好味,不過有啲膩,多幾個人分著食會好啲。燒肉生菜包 $58泡菜下面有一塊豬腩肉,燒得香口,但泡菜出左水食到成手係,好彩枱上有濕紙巾。鐵板芝梨炸雞 半份 $128半份都超大盤!!有成十幾件雞,中間一舊大cream,下面仲有一堆蕃薯容,食完真係超
嘩嘩,好多野都想試呀,兩個人又唔試得多,叫住下面幾樣野先。 韓國鮮奶果汁蜜桃味 $19
韓國飲品除左忌廉鮮奶外,呢隻果汁鮮奶都係我至愛,甜得黎又唔會漏,蜜桃味好香,真係好好飲,但19蚊罐有點小貴。 Cider Rita 桑莓味 $38
賣相夠哂霸氣,唔點過唔知咁大杯,夠哂兩個人飲。桑莓醬喺底,搞混飲有啲似果汁汽水。 隊長沙律 $58
類似一般嘅菜沙律,特別在加了藍莓,同沙律醬都係加入藍莓!淡淡嘅藍莓味蛋黃醬,唔酸得黎仲帶少少甜,混入新鮮蔬菜出奇地夾,好味。 步兵鍋 $68
細鍋版嘅部隊鍋,有腸仔,午餐肉,雜菇,雞蛋等煮成嘅辛辣麵,重有主角芝士一片,搞滆塊芝士同生蛋,等佢地包住啲麵條,好好味,不過有啲膩,多幾個人分著食會好啲。 燒肉生菜包 $58
泡菜下面有一塊豬腩肉,燒得香口,但泡菜出左水食到成手係,好彩枱上有濕紙巾。 鐵板芝梨 炸雞 半份 $128
半份都超大盤!!有成十幾件雞,中間一舊大cream,下面仲有一堆蕃薯容,食完真係超飽。雞炸得香脆帶少少辣,點芝士醬食一流。 牛肉伴飯 $88
又係比想像中大盤,用左個鑊上,配料有牛肉粒,泡菜,芝士,芽菜,生蛋,辣醬等,很豐富,由於牛肉係生嘅,襯隻碟熱好快啲撈熟佢。口感不錯,撈埋一齊又唔覺辣喎,好味好味。
兩個人叫得太多啦,食唔哂包走左。
題外話/補充資料:
show openrice可以有芝士炸雞半價架!!