2021-11-13
疫情問題之下,都少咗去酒吧,但呢間新開嘅要嚟打下卡,門口配返餐廳名,有一幅洗衣機牆,入到去以粉紅色做主調,成間店都好打卡同好有氣氛。餐牌 Mushroom Sour $128超打卡!真係蘑菇形樣,由Vodka, Yuzu Liqueur, Egg white, Fresh Lemon juice, Yuzu Purée, Simple Yuzu調成。平時我唔太飲Vodka,但呢杯我飲哂,加入Yuzu調味,成杯溫純好多,易入口且帶甜味,好啱飲! Smokey Old Fashioned $138呢杯又係勁打卡!用液氮serve,仙氣十足嘅飲品,用上Bourbon Whiskey, Yuzu Liqueur, Simple Syrup, Homemade Bitter,平時唔係好飲Whiskey,但呢杯好似入口,連我本身抗拒嘅都飲到。 Shisha $420可以Customize口味,店員推介之下試咗Earl Grey , Watermelon and Fruity 3款max,勁易入口!皆因我少食Shisha,之煎食都會覺得太濃/辣,唔鍾意留係口腔陣味,但呢隻好舒服,女士會喜歡。 炸物拼
餐牌
Mushroom Sour $128
Smokey Old Fashioned $138
Shisha $420
炸物拼盤 $138
有薯條、炸魷魚圈、炸雞件,估唔到有咁大份!無食晚飯叫呢份都有滿足感,佐酒一流。