2021-06-05 27 瀏覽
座落鬧市中嘅高樓食肆。極力推介🌟🌟🌟🌟🌟嘅正宗雲南米線。同係雲南食嘅幾乎一模一樣,無論係食法定湯底都都非常相似👍🏻👍🏻🤤店內擺設都極具雲南風味,仲有播放令人舒適嘅中樂曲。各自叫咗一碗最平最基本嘅過橋米線(昆明風味配料),大概~$90一碗,雖然比起一般食開嘅米線貴岀一半,但CP值極高👍🏻麵底可以選擇米線或者七彩麵(好似類似蔬菜麵個類)。我揀咗米線,非常順滑,配埋湯底係一流🥰湯底(老壇酸菜)真係不得了,唔知係咪用咗砂鍋煲令佢嘅味道進一步昇華咗,一飲就會分得岀佢絕對唔係味精湯,而係用咗雞嚟熬岀嚟嘅湯底,非常鮮甜。唔知點食法🙈店內亦貼心地提供餐牌教食客點食🥰😋泡魯達推介指數🌟🌟🌟🌟🌟原來係雲南省芒市非常著名的小吃😋用咗西米露、煉乳、特製麵包干、新鮮椰絲加上冰塊和水。甜甜地,又非常消暑😋👍🏻

唔知點食法🙈店內亦貼心地提供餐牌教食客點食🥰😋

泡魯達

推介指數🌟🌟🌟🌟🌟
甜甜地,又非常消暑😋👍🏻