2021-11-23 39 瀏覽
天氣凍左咁多🌬去咗「麻神麻辣火鍋」食火鍋暖下身☺️.招牌麻神麻辣鍋拼響螺花膠雞鍋🍲湯底濃郁清甜,充滿雞油香🐓有少少鹹蛋黃味🤔感覺好滋潤😌麻辣麻神湯🌶又唔會太過麻辣、油,少少中藥味🌿加埋果凍鴨血,入味又Q彈😆,海鮮拼盤🌊有紐西蘭蟶子皇2隻、南非六至八頭鮑魚2隻、 蕃薯蜆4隻🐚紐西蘭刀貝4隻😍鮑魚、蟶子皇大隻厚肉😋番薯蜆、刀貝鮮甜彈牙👍🏻.迷你牛肉盛+迷你松阪豬🥩每款牛肉嘅油脂分佈都平均🐄食落肉味頗重,松阪豬薄切大塊🐖又有咬口,好高質😬.丸類拼盤🍢有菜肉餃、魚皮餃🥟牛肉丸🐂鯪魚肉丸🐟丸類係手打嘅,質感味道都好好🤤.翠綠時蔬拼盤🧺有蕃茄🍅冰菜、皇帝菜🥬娃娃菜、南瓜🎃粟米🌽冬菇🍄成個籃都塞滿菜,配埋雞湯就最正😉.烏龍麵🍜質地煙韌,吸哂麻辣湯嘅精華😙.椒鹽豆腐粒🥢外脆內軟,好惹味😝.小菜🥜有雲耳、雞腎、花生,酸辣開胃😁.凍水果蜜桃茶🍹入面西瓜🍉火龍果、士多啤梨🍓荔枝、蘋果🍎菠蘿🍍火龍果同藍莓🫐茶底係蜜桃茶🍑甜度同茶味適中
天氣凍左咁多🌬去咗「麻神麻辣火鍋」食火鍋暖下身☺️
烏龍麵🍜質地煙韌,吸哂麻辣湯嘅精華😙
椒鹽豆腐粒🥢外脆內軟,好惹味😝
小菜🥜有雲耳、雞腎、花生,酸辣開胃😁
  • 海鮮拼盤
  • 果凍鴨血