2021-11-29 83 瀏覽
今次又再舊地重遊,對上一次食慢煮應該都差唔多年半兩年前,當時因為覺得肉質太美味,仲買左個慢煮機,當然地,買完番去玩左兩次就冇玩到,直頭唔知去左邊。今次與友人前用,一來係sell 佢環境,兩來是免加一,性價比高。今次order 了蝦籽炸雞翼,菲力牛扒配炒雜菇,蜆肉蝴蝶粉,再加兩杯飲品。先說雞翼,炸得金黃鬆脆影,不油膩,單骨易食, 混合了蝦籽及胡椒碎,配啤酒應該會是不錯選擇。菲力牛扒是位於牛柳的尾部,屬於牛肉最嫩的部位,公認是較甜美的部位,所以份量不多,配上牛油雜菇就剛好一份主食份量。最後就是滿蜆肉蝴蝶粉, 本身怕太多芝士太膩,但一d 都唔會,因為係勁多蜆肉,蜆肉同蝴蝶粉比例去到40,60..蜆肉的鮮味滲入了蝴蝶粉中,配上香滑忌廉,食晒成碟都唔膩,非常值得推介。食左咁多野,埋單都係4百幾,感覺超值。

食左咁多野,埋單都係4百幾,感覺超值。