餐廳: UG Elements 有機農場.餐廳.市場
資訊:

2017-04-18 763 瀏覽
話說本人係口水雞超級fans,食親飯有口水雞我絕對唔會揀第二樣。朋友話中環中心附近有間叫UG既餐廳口水雞好好食,話身為口水雞狂魔既我一定要試下。但係呢,我返東九,都住九龍,幾時先漂洋過海去中環呀。 But我無啦啦手痕openrice左朋友口中既餐廳,哇,竟然新蒲崗都有呀正。於是我二話不說沖左去食。重點黎啦,呢度既雞係走地雞!!重要的事講三次,走地雞!走地雞!走地雞!係肉質緊實,皮薄脂肪少果隻雞,唔係平時街果隻食飼料長大既大肥雞。每一啖都有雞肉的鮮甜同川椒的香辣,配白飯一流。在唸起都忍不住流口水既口水雞,大力推薦!見到menu仲有雞煲(都係走地雞呀!),搵日再試下先:P中意口水雞既朋友唔好錯過啦。

見到menu仲有雞煲(都係走地雞呀!),搵日再試下先:P

中意口水雞既朋友唔好錯過啦。
口水雞
口水雞