2021-03-23
早個月黎海港城買袋送左好大堆coupon, 成個商場好多間餐廳都食過晒,最近發現地下個層新開左間高級和牛烤肉😋平日晚上黎到好好彩唔使點等位就可以入座。.係海港城既餐廳,食物質素同環境一般都有返咁上下,疫情期間,餐廳亦新設左納米智能消毒機械人,將碗碟進行深層清潔及消毒後先送到枱。.📍春·晚市套餐 $1280韓牛他他·雪梨和牛牛舌二吃薄切二吃(韓牛西冷&和牛三筋肉)精選燒烤五品(牛小排,貝身肉,慶洲五花肉,牛肋肉,季節野菜)包生菜配自家製大醬傳統韓食-神仙雪濃湯精選甜品.如一般韓燒餐廳一樣,有9款前菜可無限Refill,較特別的茄子同芽菜真係好好食,爽得黎好入味,但亦不會太鹹。.叫左呢個套餐,幾乎9成肉類都是牛肉,唔似好多出面其他套餐總是喜歡夾雜豬/雞平價食材,正宗和牛,好吃的要素有三個:口感、味道以及香味,在加溫至攝氏80度時和牛會散發最強烈的香味,正好與燒烤一放落去1分鐘內拎起既溫度吻合,分佈均勻的油脂好似融化一般,慢慢係嘴裡化開。而且佢地和牛富含美味的關鍵「油酸」,即使擺耐左個美味度依舊不減。.套餐附送既神仙雪濃湯反而好令我驚喜,就算在韓國飲的牛骨湯都好少會如此濃味,原來用上原條牛助
📍春·晚市套餐 $1280
韓牛他他·雪梨
和牛牛舌二吃
薄切二吃(韓牛西冷&和牛三筋肉)
包生菜配自家製大醬
傳統韓食-神仙雪濃湯
精選甜品
套餐附送既神仙雪濃湯反而好令我驚喜,就算在韓國飲的牛骨湯都好少會如此濃味,原來用上原條牛助骨熬製而成,最好食既食法莫過於加上白飯做湯飯👍🏻🥰
用上coupon之後既呢餐晚餐平左好多,以呢個價錢食到精品和牛好滿足🥰🥰