灣景廳

Harbour Restaurant
餐廳: 灣景廳
資訊:

2022-07-25 1604 瀏覽
疫情後的第一次buffet,真係食得超飽超滿足!我哋去咗灣景國際灣景廳試佢哋嘅「鮑魚.黑毛豬」自助晚餐。多款美食配搭鮑魚及黑毛豬,仲有好多冰鎮海鮮,好似麵包蟹、新西蘭生蠔、鮮蝦、鮮蜆、藍青口及東風螺、8款不同刺身、各式中西美食及甜點,另設自助飲品吧可以暢飲。咁多美食,真係食到停唔到口!特別推介:❤️香烤黑毛豬頸肉泰式沙律黑毛豬頸肉以多種香料醃製,配上醬汁,酸酸甜甜好開胃🧡日式鮑魚昆布沙律鮑魚以清酒慢煮,口感爽嫩,再配上黃蘿蔔及柚子沙律汁,非常淸新💜香脆黑毛豬腩肉卷需時3日製作而成,絕對係誠意之作,要先以慢火煮12至14小時再入爐烤焗,皮脆肉嫩,仲充滿著油脂好滋味💛花雕鮑魚雲耳炆雞三黃雞以花雕酒燉煮,令雞肉吸收酒香精華,香濃惹味,再配上鮑魚雲耳煎焗,味道好夾💚鬼馬咕嚕黑毛豬肉豬肉外皮香脆肉質嫩滑,食落酸甜開胃🤎梅菜煎黑毛豬肉餅以黑毛豬梅頭肉製作,肥瘦均衡,肉味香濃,肉面金黃焦香可以鎖住肉汁,外脆內軟好juicy💙鮑魚瑤柱海皇粥海皇粥煮得夠綿而且好足料,加入瑤柱、鮑魚及其他海鮮食材,清清地又鮮味十足!最後當然唔少得甜點及水果,有我至愛的朱古力噴泉及MÕVENPICK雪糕🍦,為呢餐劃上完美句號

特別推介:

❤️香烤黑毛豬頸肉泰式沙律
黑毛豬頸肉以多種香料醃製,配上醬汁,酸酸甜甜好開胃

🧡日式鮑魚昆布沙律

💜香脆黑毛豬腩肉卷

💛花雕鮑魚雲耳炆雞

💚鬼馬咕嚕黑毛豬肉
豬肉外皮香脆肉質嫩滑,食落酸甜開胃

🤎梅菜煎黑毛豬肉餅

💙鮑魚瑤柱海皇粥

最後當然唔少得甜點及水果,有我至愛的朱古力噴泉及MÕVENPICK雪糕🍦,為呢餐劃上完美句號!