2008-08-16 18 瀏覽
2008-08-15早上突然收到call 話今晚食飯,Fri night adhoc 真係好多fully booked更咀刁的友人提供了呢個choice果然book 到20:00,由原先五個人變四個,但第一張檯係迫o的又超凍的最死角位!咀刁友人極力要求下終於可以換過另一張(其實好明顯就係我o地原先出面闊o的 + 主席位o既四人檯)最初諗住燒牛肉,都係想試好耐無食過o既田螺$145/$148 o既田螺餐,選跟配吉豬,加$10 轉金必多湯先來可以refill 的麵包。因為想俾藉口自己減梗o的肥,所以無落牛油要晒三款,但o的包唔熱唔暖。似乎無牛油就嫌佢普通田螺好正,o的肉唔細,薯蓉又好香金必多湯,我個人覺得normal 而已吉豬兩大塊,超正!有o的肥肥o地,唔係全肉,令口感大增。配菜亦都異常出色凍啡,無咩好講最後以order 定的火焰雪山作結。上次哈記的有點點搵笨o既感覺,呢個就正宗喇,火光維持約一分鐘,去晒o的酒苦味。蛋白香口,配上雪糕,但我食唔番o的酒味/酒香$5x 一個,四人share,超抵食!見好多人都有叫呢個食完傾o下計,直到最後一檯人走我o地先走環境古式,侍應阿頭都是老行專只嫌食
2008-08-15
更咀刁的友人提供了呢個choice
果然book 到
最初諗住燒牛肉,都係想試好耐無食過o既田螺
要晒三款,但o的包唔熱唔暖。似乎無牛油就嫌佢普通
田螺好正,o的肉唔細,薯蓉又好香
金必多湯,我個人覺得normal 而已
凍啡,無咩好講
$5x 一個,四人share,超抵食!見好多人都有叫呢個
食完傾o下計,直到最後一檯人走我o地先走
環境古式,侍應阿頭都是老行專
只嫌食客(包括我o地)會偏嘈

呢餐我係超滿意!
  • 火焰雪山
  • 田螺餐