餐廳: La Serre
資訊:

2021-07-25 68 瀏覽
行開觀塘海濱,見到呢間玻璃屋,同友人叫咗1個dinner set 再加1個main dish,非常滿足😎😎-頭盤 🥗煙三文魚牛油果沙律🥗三文魚同牛油果嘅份量非常充足,有大約半隻牛油果咁多!配埋啲沙律醋酸酸地,非常開胃,為等陣做好準備😋😋-主菜 🐥原隻焗春雞🐥焗春雞醬汁調得非常香,上枱時熱氣騰騰,非常吸引😍😍火候控制得非常好,一切開啲肉汁流晒出嚟,而且肉質非常嫩,同啲醬汁非常夾!🤩-主菜 🐟焗雪魚柳配香茅椰子汁🥥焗雪魚柳真係surprise到我!魚柳十分香滑多汁,一啲都唔dry🐟香茅椰子汁令到個魚香味更加突出☺️☺️而餐廳一啲都唔慳皮,魚柳十分厚肉,好滿足😆😆值得一提嘅係,隨碟附上嘅薯餅都好好味,餐廳唔會因為佢係配菜而做得馬虎🤓用豆角蘿蔔等製成,粒粒分明,好有咬口😚😚-飲品 🥤水果茶/橙汁🥤兩款飲品飲落好清新,唔會有種死甜嘅感覺,價錢同其他餐廳相近,但味道更好🤓👍🏻
頭盤 🥗煙三文魚牛油果沙律🥗

主菜 🐥原隻焗春雞🐥