2021-07-25 455 瀏覽
上次已經去過呢間嘅銅鑼灣分店 今次再戰灣仔分店 豪一豪佢😋入面環鏡好靚 咁啱呢日冇再落雨 超好天🌤夜晚7點去到 都仲見到美美的藍天💙對住夜景食鐵板燒😍😍完全舒緩到工作左一日嘅心情🍢鐵板燒 (一人前) $1180前菜💚咁靚嘅器皿 入面有蟹凍啫喱、高糖番茄🍅同埋澤蟹🦀店員介紹係先食啫喱、再食番茄、最後先食蟹。蟹肉嘅啫喱真係第一次食 一夾開真係有層蟹肉喺入面 好鮮甜🥰mini澤蟹🦀脆卜卜 當咗係餐前零食🥰但仍然不乏蟹味刺身3款左 - 間八刺身 厚切 肉質鮮甜較淋 油脂分佈平均 仲有少少回味甘甜😍😍中 - 金目鯛 係炙燒咗嘅🔥咬落去最外層炙燒就脆卜卜 而金目鯛亦鮮味十足 肉質細膩右 - 深池魚 超肥美😍😍咬落口感爽口 彈牙 係3片刺身入面最愛😍🐚北海道帶子 真係用珍珠貝殼形狀嘅碟呈上帶子俾我🐚仲要有粒珍珠痴喺隻碟上面!隻碟好靚!成件事好grand✨🌟帶子好大隻 上伴有魚子醬 大廚燒得啱啱好 係好厚實嘅感覺 又有咬口又鮮甜 完美💕🦞龍蝦 蟹鉗呢個見廚師表演咗好耐🤣🤣因為龍蝦佢除咗拆肉之外 仲撩埋龍蝦嘅蝦膏出嚟 燒一輪之後再撈番落龍蝦同蟹鉗度😍😍係咪淨係用文字形容都已經覺得好吸引?😍😍😍最後所有肉
上次已經去過呢間嘅銅鑼灣分店 今次再戰灣仔分店 豪一豪佢😋

右 - 深池魚
超肥美😍😍咬落口感爽口 彈牙 係3片刺身入面最愛😍

🐚北海道帶子

🦞龍蝦 蟹鉗
呢個見廚師表演咗好耐🤣🤣因為龍蝦佢除咗拆肉之外 仲撩埋龍蝦嘅蝦膏出嚟 燒一輪之後再撈番落龍蝦同蟹鉗度😍😍係咪淨係用文字形容都已經覺得好吸引?😍😍😍最後所有肉都沾滿哂蝦膏 鮮味十足

🔴🟢法國鵝肝多士
第一次見鵝肝係配啲咁得意嘅多士😍😍平時嘅多數見到嘅都係白麵包多士🍞呢2粒紅色同綠色 成粒macaron咁😍😍鮮美juicy嘅鵝肝配埋咁得意嘅多士 無論影相定係味道都係一流 好邪惡😍

🥩A5和牛薄燒
店員會先話你聽塊麵包係用嚟索油嘅 唔expect你食 不過就算連塊麵包都特別靚🍞印上「板神」2字😀
然後佢再問牛要幾成熟 我就要medium 仲有上碟嘅時候係會用塊和牛薄燒夾住蔥同埋炸蒜 成啖咬落去口感極豐富🙈不得了同埋隔離有啲椒🫑燒粟米🌽同埋燒冬菇 算係中和返少少油膩感

🦞龍蝦湯
用番頭先嘅龍蝦嚟”咬”嘅湯 絕對係鮮味十足!鮮甜味令對於重來唔飲湯嘅我 飽住肚都飲哂🤓

🍚炒飯
唉吔 影唔到廚師👨🏻‍🍳好型咁一隻手開3隻蛋嘅moment🙈一隻手鍊一鍊 就爆開哂🍳😂炒咗陣蛋就撈落啲飯度 連埋一齊炒 親眼睇住真係好好睇👀最後炒飯係粒粒分明
仲有 淨係個碗已經好好J😍日本嘢真係好靚…
雖然碗飯係應該超過我7日加埋嘅飯量🙈平時盡量減少食飯😅😅但係咁好食😌就食 哂 佢‼️

🍞焦糖多士
冇諗過甜品係多士😬不過 勁 好 食!
鋪滿焦糖喺面🍯無論焦糖定多士都係脆卜卜 好正😍

🍰瑞士卷
呢款係餐廳送嘅🙈係out of menu 好surprise🤩有原味同士多啤梨味🍓舊cream雖然最邪惡 但一啖咬落去確實滿足😍😍

呢餐係我有生之年最貴嘅一餐😌但絕對係值得 無論環境🌃服務定係食物質素都絕對高質😋偶爾試一試都冇所謂嘅😙