2021-07-06
港式漢堡包嘅餐廳,喺香港來講都好多間,而呢一間都比較深刻印象。呢一間銅鑼灣有一間分店。最主要係因為佢嘅漢堡包嘅選擇真係極多。順帶一提,佢係冇+1 㗎。喺呢個Menu度你就會睇到佢好好,將漢堡包以肉類再分類,有牛肉類,魚、海鮮類,雞、鴨類,素食類都有。Lunch來講,佢可以加set,價錢嘅話,夜晚食我會覺得幾抵。我同朋友,兩個人,一人兩個麵包之外,都嗌左一個小食,同一個沙律。飲品來講,我覺得特別嘅係自家製冰茶、果汁。咁佢嘅啤酒都係幾特別嘅,不過今次就揀咗非酒精飲品。(1)田園沙律,$60 ,蕃茄,沙律菜。蔬果類正正常常,佢嘅蕃茄特別大嚿。(2)牛油果醬芝士薯條, $68。好大份,啱啱炸起,牛油果愛好者,必定要食啊。(3)菠蘿燒烤醬牛肉漢堡,$98 ,睇相好似好普通,但係佢嘅牛肉漢堡扒,好厚身,勁大份,食完都已經好飽。(4)鵝肝鱈魚柳漢堡, $168。賣相極吸引,鵝肝肥美,鱈魚外脆內滑,再食啲沙律菜緩衝下,堅正。不過個包,都幾大舊,又係食完勁飽。(5)奇異果果汁,蜜桃冰茶,各$38。我鍾意唔係太甜,而佢冇令我失望。我哋今餐每人二百幾,係重要事講三次,係冇加一,冇加一。而我覺得我哋今次其實嗌
不過個包,都幾大舊,又係食完勁飽。
我哋今餐每人二百幾,係重要事講三次,係冇加一,冇加一。而我覺得我哋今次其實嗌多咗嘢,一個包其實已經好飽好飽好飽。
總括來講,性價比7.5/10。