「福岡漢堡扒」真係令我驚喜到爆呢!好多朋友一直話我一定要嚐嚐佢地嘅漢堡扒,今次終於有機會來食,而且仲點了兩人套餐,實在太好啦!首先佢地嘅環境真係好舒服,店裡有種清新又放鬆嘅氛圍。由入座開始,我就深深地感受到有種貼心體貼嘅服務態度,好有親切感。說到今次嘅主角「漢堡扒」,絕對係亮點中嘅亮點。端上了一個熱騰騰的石板,表面散發著陣陣誘人的香氣。率先上碟嘅係「菠蘿煙肉韓牛漢堡扒」,睇落就已經吸引得食指大動。漢堡扒滿滿嘅牛肉,配埋香甜爽口嘅煙肉同香濃嫩滑嘅芝士,仲有新鮮爽脆嘅菠蘿,簡直係天衣無縫。咬下第一口,份量好足夠,肉質幼嫩多汁,煙肉同牛肉嘅鮮味交織,仲帶有少少煙燻香氣,令我不由自主發出讚嘆聲。「芝士蛋蒜韓牛漢堡扒」,表面金黃酥脆,切開後流出嘅芝士更是誘人至極,仲配搭外表鬆軟內裡蓬鬆嘅麵包,好滿足。單單就芝士呢樣,已經足夠令我口水直流。之後就連同蒜香濃郁嘅牛肉一齊咬下去,咀嚼間口感層次豐富,香氣撲鼻,實在太讚了。整個烹煮過程有趣,讓我彷彿化身一名大廚,倍感成就感!而且在品嚐的同時,還能欣賞到漢堡扒在石板上滋滋作響的景象,更增添了用餐的樂趣~除咗漢堡扒之外,「韓式湯烏冬」都令我印象深刻。濃郁嘅湯

整個烹煮過程有趣,讓我彷彿化身一名大廚,倍感成就感!

除咗漢堡扒之外,「韓式湯烏冬」都令我印象深刻。濃郁嘅湯頭,加上 Q 彈耐嚼嘅烏冬,真係超級對味。
最後,飲咗「金橘檸檬特飲」,酸甜適中,非常清新解膩,幫助消化真係太好了。同行嘅朋友點嘅「西柚特飲」,同樣清新怡人,而且帶有淡淡蜜糖甜味,仲好好夾食物。

福岡漢堡扒嘅每件菜式都精心製作,無論係在味道定係質素,都堪稱一絕。加上舒適環境同周到服務,真係令我留下深刻印象,絕對係極力推薦嘅好店。以後每次嚟到呢區,我都會重重覆覆嚟啦~