2021-09-25 60 瀏覽
今日去銅鑼灣蘋果商場附近做嘢,辛辛苦苦做嘢梗係要搵啲嘢食慰勞下自己,見對面有間叫做「波士冰室」,之前都唔覺眼可能係最近新開,立即上OpenRice search下原來都有好幾間,一於試吓先。睇咗一輪餐牌下午茶去到6:30仲趕得切,但係又驚唔夠喉周圍望望,「見到漩渦蛋包飯」套餐系列好吸引一於食埋佢。 沙嗲鮮牛肉滑蛋扒多士沙嗲鮮牛肉滑蛋扒多士,一嚟到真係有驚喜多士外層加上牛油煎脆表面,大量的沙嗲牛肉和沙嗲汁配上滑蛋,看見已經令人覺得很滿足很有食慾,入口即時有爆汁的感覺,實在美味。吉列豬扒漩渦蛋包飯特別豬扒漩渦蛋包飯配咖喱汁,真係唔係講笑件特別豬扒非常大件,足足有兩部Pro Max咁大入口鬆脆嫩滑,漩渦蛋包飯外表非常吸引,木魚鋪面漩渦滑蛋,蛋和飯之間加上紫菜芝麻,再加上濃厚的咖喱汁估唔到冰室都有這樣的質量,感覺超滿足。凍奶茶食完梗係要飲杯凍奶茶,入口順喉茶香奶滑作為結尾都真係幾盞。

凍奶茶
食完梗係要飲杯凍奶茶,入口順喉茶香奶滑作為結尾都真係幾盞。

下午茶