2021-05-16
🌟呢餐係:「超級無敵後悔」嘅一餐(後悔點解咁遲先試)自稱天婦羅KOL嘅我,Bookmark低諗住食好耐,今日咁啱想食蕎麥麵就去咗👍🏻 星期六晏晝去,全鋪坐滿咁濟,但係都唔係等位好好彩!🥳 員工哥哥都好nice好friendly👍🏻 之前都有形容過我自己覺得合格嘅天婦羅係點(詳情請睇返麵.睦月嗰篇),今日就黎睇下呢間係咪淨係得平咁簡單啦!😈🍱海鮮天丼超級壯觀😱 有菜心苗,茄子,蓮藕,魷魚,蟹肉棒,虎蝦同埋天丼精華,流心蛋😍 唔講味道,淨係呢個份量就已經超級抵啦👏🏻 炸漿都唔會太厚,但係都覆蓋每一舊嘅每一個位,做到天婦羅「蒸」嘅效果👍🏻 外脆內軟,每樣都保留到佢本身嘅水份,個人好鍾意佢個菜心苗🥳 流心蛋都係炸過嘅😋 烚完之後要放入冰櫃凍完先可以炸,所以流心蛋真係好考功夫同心機,完全睇到廚師嘅誠意🥰 🍜海鮮天婦羅配信州蕎麥麵(凍)夏日炎炎,唔想食飯都可以揀蕎麥麵架!食落好清爽消濟,仲可以落少少wasabi刁味👍🏻 天婦羅就有菜心苗,蟹肉棒,虎蝦,椰菜花同埋魷魚。虎蝦炸漿略為厚咗啲。同天丼唔一樣係佢有椰菜花。本身唔鍾意食椰菜花嘅我覺得十分有驚喜。個椰菜花炸到入面又淋又濕潤,真係做到嗰個蒸嘅效果
(後悔點解咁遲先試)
🍱海鮮天丼
🍜海鮮天婦羅配信州蕎麥麵(凍)
夏日炎炎,唔想食飯都可以揀蕎麥麵架!食落好清爽消濟,仲可以落少少wasabi刁味👍🏻 天婦羅就有菜心苗,蟹肉棒,虎蝦,椰菜花同埋魷魚。虎蝦炸漿略為厚咗啲。同天丼唔一樣係佢有椰菜花。本身唔鍾意食椰菜花嘅我覺得十分有驚喜。個椰菜花炸到入面又淋又濕潤,真係做到嗰個蒸嘅效果😍 好耐冇喺香港食過個咁高質嘅天婦羅啦🥳
環境質素:🌕🌕🌕🌖🌑
食物質素:🌕🌕🌕🌕🌗
CP值:🌕🌕🌕🌕🌗
回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌖
呢間真係cls公司黎😨 超級高質,又平又大份,抵到爛😱 有啲後悔係點解我save咗咁耐依家先去食!😞
回頭率竟然差唔多滿分真係有啲癲😂 大家都要念在我真係超級鍾意食天婦羅份上,俾次機會啦。加上又係黃店,根本冇理由唔食佢啦!!利申返,本人同間嘢一啲關係都冇,真係好食先會寫到成個打手咁😂