2023-12-03 96 瀏覽
餓餓地路過呢間餐廳,環境光猛開揚,天氣涼涼地,見有膳醉雞湯粉食,於是入去試下😋呢度嘅麵底有多款可以揀,除咗有正常嘅米粉、河粉、米線、油麵等之外,仲有我最鍾意嘅粉絲😋🥢招牌藥膳醉雞粉絲$55湯底非常濃郁,有藥材及酒嘅香味,飲落感覺好滋補;雞肉酒味濃郁,好似食緊醉雞一般,雞嘅份量都唔少;粉絲食到最尾一啖都非常爽口,索埋個濃湯非常好味,最後連個湯飲哂😋🥢韭菜豬肉餃湯米粉(5粒)$44餃子餡料充足,韭菜量多,食落juicy清爽味香,餃皮Q彈;米粉爽滑,而且份量都幾多🤩🥢秘製小食香辣牛肚$48質地Q彈爽口又唔韌,非常入味,但濃而不鹹,仲有芽菜墊底,索埋個汁好好味😋柚子蜜及菠蘿青檸蜜$10食完咁好味又滋補嘅藥膳醉雞,飲番杯冰飲都幾爽🌶🧄蒜蓉辣椒醬自家製產品,超香蒜蓉及辣椒味,但係又唔會好辣,點餃子一流環境簡潔,坐得都幾舒服,服務都好好

🥢招牌藥膳醉雞粉絲$55

🥢韭菜豬肉餃湯米粉(5粒)$44

🥢秘製小食香辣牛肚$48

柚子蜜及菠蘿青檸蜜$10
食完咁好味又滋補嘅藥膳醉雞,飲番杯冰飲都幾爽

🌶🧄蒜蓉辣椒醬
自家製產品,超香蒜蓉及辣椒味,但係又唔會好辣,點餃子一流

環境簡潔,坐得都幾舒服,服務都好好