2012-03-07 38 瀏覽
今次幫趁純粹自願上麥當當Marketing既檔,令我有點好奇究竟佢乜野__賣乜野包,究竟有幾意想不到咁WOW?雖然網上劣評如潮,但耳聽三分假,食過先至真,就算唔好食都可以維持生命,一鼓作氣去請左佢地位超級隊長出黎! 超級隊長漢堡 MightyRanger $25.4Xtra 芥末黃瓜醬Xtra 煙肉黑椒醬 愛醬既我,連食麥當當都要叫多醬。打開個紙盒,果然無呃細路,D醬多到滿瀉,面頭塊包都跣走。揭開第一層包,濃烈的洋蔥味撲鼻而來,洋蔥包香軟可口,新鮮既厚切生洋蔥混合芥末黃瓜醬,洋蔥雪白肉厚,爽脆但好辣同唔甜,個人接受唔到咁濃烈既辣洋蔥。洋蔥下有兩大片香脆煙肉條,咬落脆卜卜,唔會一啖就扯哂成條出黎。「突破性被夾著」又「大受歡迎的金黃香脆薯餅」被氾濫既醬汁浸林左,好彩薯餅既邊仍然脆身,件薯餅同早餐果塊一模一樣,好似無乜心思喎,將佢變埋圓形會體貼D。恰到好處的芥末醬將配搭獨特的餡料大膽而巧妙地融合,襯托出豐富口感和無限創意的漢堡包。 繼續探索超級將軍既底蘊,下層係聲稱「鮮嫩多汁的足3両牛肉」,但麥當當D牛肉幾時「鮮嫩多汁」過?我估係佢開始賣漢堡包之前......雖然所謂既牛肉不值一提,橙黃色既

超級隊長全相
超級隊長漢堡 MightyRanger $25.4
Xtra 芥末黃瓜醬
Xtra 煙肉黑椒醬

超級隊長

芥末黃瓜醬+煙肉
繼續探索超級將軍既底蘊,下層係聲稱「鮮嫩多汁的足3両牛肉」,但麥當當D牛肉幾時「鮮嫩多汁」過?我估係佢開始賣漢堡包之前......雖然所謂既牛肉不值一提,橙黃色既車打芝士齋睇已經非常吸引,夾埋底層香辣惹味既煙肉黑椒風味醬,又幾過癮喎!

乾爭爭既牛肉
逐層細味完之後,係時候一啖過從全新角度迎接對味蕾既衝擊,兩種風味醬汁環抱剛柔兼備既餡料,耐人尋味,口感奇妙,風情萬種卻不失內涵,實在令人甘拜超級隊長既雄風!

啤出黎既洋蔥圈
洋蔥圈
拍住隊長上既仲有7件洋蔥圈,份量偏少,仲要逼人加大套餐。見到個個一樣樣既洋蔥圈真係WOW出聲,感覺好似食物模型咁,一樣Size,一樣顏色,一樣凍冰冰,而且食唔出洋蔥味,不禁懷疑係真定假,唯一優點只係夠脆。

$25.4 vs $22.7
銅鑼灣鋪果然貴過其他分店好多喎!!

2012-02-27
$25.4 (晚餐)
超級隊長全相
超級隊長