2018-07-30 534 瀏覽
今日夜晚去咗大角咀食晚餐,特登去呢一間,其實之前已經食過,係大同新村嗰邊嘅埃華街,叫神㕑館,不過就搬咗過嚟,好耐冇食,所以特登今日過嚟再食鋪頭比以前大左好多,格局都靚咗好多,以前就比較似快餐店,而家就好似特色小店,枱櫈都係用木製不過轉左手,所以唔知味道有冇改變~我叫咗招牌嘅墨魚餅配沙律,佢仲有飲品送!因為墨魚餅係即叫即整,所以等待時間比較長,可能係因為唔想浪費食材,因為如果墨魚餅整好左係度,凍左,就冇咁好食,鋪頭又唔會翻炸,因為質素下降~等咗大概15分鐘,終於有得食炸墨魚餅熱辣辣,仍然保持水準!我覺得食炸墨魚餅一定要配佢獨特醬汁~ 墨魚餅切開來食,會食到一粒粒墨魚,超級有口感,加上啱啱整好,熱辣辣嘅感覺,真係好味 至於沙律,水果都好新鮮,好甜,而且沙律醬比得好足,但係我就略嫌細份量得滯沙律凍凍地配合熱辣辣嘅墨魚餅,簡直係有一番爽快感同享受

不過轉左手,所以唔知味道有冇改變~

等咗大概15分鐘,終於有得食

沙律凍凍地配合熱辣辣嘅墨魚餅,簡直係有一番爽快感同享受
  • 炸墨魚餅