餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-11-12 122 瀏覽
超級無敵爆好味嘅餃子唔係講笑係認真💯‼️話說真係好耐冇食過好味嘅餃子,大家若果有不妨交流吓。查實餃子又可以做到幾出色呢?要做到皮薄餡靚肉嫩多汁已經係好出色,湯餃個湯亦都好重要。茹素人仕亦可留意一下呢間舖。有純素餃子。✏️ 野生松茸素煎餃(中碗)餃子入邊有小棠菜木耳金針菇等,但絕對媲美有豬肉嘅餃子🥟火候好好煎至兩邊金黃。呢啲應該就係叫黃金比例高啦煎餃雖則不會跟湯的,但我另外跟朋友嗌多個湯餃。個人喜歡煎餃飲啲湯。湯係自家製粉葛湯💕老火靚湯,剛飲頭湯會覺得有點淡,但飲落就超好味剛好平衡一下煎餃的熱氣感。當然餃子完全無油漬感,皮又薄煎煮得了當!💯‼️✏️ 龍鳳松茸雙灼餃(跟湯)不得了呀不得了👍🏻小朋友係餃子控一啖入邊有晒肉,菜,澱粉質。肉鬆軟無渣!我食得出並無太多味精添加,食完唔洗飲好多水。口感好好,又黑松露白松露再加豬肉餡製成!絕對會追住嚟食。女仔嘅話嗌少份量就可以了,大飽口福!✏️ 四川涼皮涼皮愛好者嘅我必點!好可惜我鍾意食辣又食唔到辣,渣斗呀我。如果你好辣,呢個一定滿足到你,口水直流,不過真的,後勁凌厲,要小心哦😂✏️ 黃金原味皮蛋開胃菜其中之一。皮蛋係糖心的,都不需點醬油都完美,無漬感!好味😋不論

✏️ 野生松茸素煎餃(中碗)

✏️ 龍鳳松茸雙灼餃(跟湯)

✏️ 四川涼皮

✏️ 黃金原味皮蛋

不論係灼餃定煎餃,呢間餃子真係掂。有如其名餃掂。有人講到呢間係心靈餃子店!的確如是。係有種不能複製的味道。
是咁的,若果你係買生餃外賣返屋企整,嗰度嘅姨姨仲會教你點樣知煎先最好幾多分鐘。
天氣越嚟越凍啦大家都去食下餃子暖暖胃,戀戀胃🧡

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#餃子 #餃子好き #灣仔美食 #金鐘美食
#餃子控