2024-06-03 44 瀏覽
三月係一個容易生病既季節,呢幾日終於病好曬就決定去食番餐好既🤭旺角既安平燒肉一直都係我個list入面等住去食,終於早幾日見平日冇咁多人去試咗佢地個澳洲M5和牛吃到飽套餐😆😆澳洲M5和牛肩胛肉係其中一款好出色既肉類🥩油脂分佈完美,牛味濃,輕輕燒幾下就食得了😏安格斯牛小排冇和牛咁香,但勝在入口鮮嫩多汁😍我覺得牛肉黎講主攻呢兩款已經夠曬玩 除咗牛出色,佢地都唔少海鮮類🐟牛油扇貝超肥美,encore咗好多轉😚海蝦大大隻🦐食落幾脆同甜身仲有蠔可以燒添🤪都係好大隻但就要燒得耐啲 另外好推薦既係鴨胸同豬頸肉😋鴨胸厚切,燒到個皮焦焦脆脆加上肉汁香口,非常推薦🤩豬頸肉肥瘦均勻,唔會出現無啦啦有啖成口肥膏既情況🤪好岩包生菜一齊食 除咗以上講既食物外,佢地仲有好多地道台灣小食等大家去發掘‼️飲品佔咗幾個大雪櫃,仲有啲特別少少既果味冷泡茶飲~例如藍莓紅茶同百香果綠茶等甜品一人一份,有雪糕/台式芋圓,我同男友都不約而同選擇芋圓,極力推薦🥳 餐廳係牛大人姊妹店💁🏻‍♀️但整體比佢再平啲,而且位置再寬敞一啲🤭抽風系統唔錯,食完120分鐘個人都冇咩燒肉味😆裝修充滿日系風,好岩同幾個朋友一齊聚餐happy😍‼️

除咗牛出色,佢地都唔少海鮮類🐟
牛油扇貝超肥美,encore咗好多轉😚
海蝦大大隻🦐食落幾脆同甜身
仲有蠔可以燒添🤪都係好大隻但就要燒得耐啲

另外好推薦既係鴨胸同豬頸肉😋
鴨胸厚切,燒到個皮焦焦脆脆加上肉汁香口,非常推薦🤩

飲品佔咗幾個大雪櫃,仲有啲特別少少既果味冷泡茶飲~
例如藍莓紅茶同百香果綠茶等

抽風系統唔錯,食完120分鐘個人都冇咩燒肉味😆
裝修充滿日系風,好岩同幾個朋友一齊聚餐happy😍‼️