2024-03-07 18 瀏覽
好耐無同媽咪食日本菜啦🏮咁啱今日約咗媽咪去行街,經過銅鑼灣就衝去食個日本料理Lunch🍱我哋叫咗個壽喜燒系統😚呢鍋裡面有香菇、大蔥、豆腐同埋娃娃菜🥬好豐富呀😳香菇食落香脆,大蔥嘅香味彌漫喺空氣中,豆腐口感滑順又綿密,娃娃菜很清爽,呢一鍋燒鍋真係好舒服又滿足呀🍲我叫嘅日本黑豚肉壽喜燒set,黑豚肉🐽肉質鮮嫩多汁,再加上啲甜甜壽喜燒醬汁,真係好夾配㗎!一口咬落去,香氣四溢,令人唔禁讚嘆!😱媽咪個個日本和牛壽喜燒set 仲正👅和牛肉質更加嫩滑,口感更加豐富,再沾少少壽喜燒醬汁,真係令人停唔到口㗎!💯套餐都有茶碗蒸🥚呢碗蒸蛋超級滑嫩,入口即化,鮮嫩嘅蛋汁帶一啲淡淡嘅味道,加埋一碗濃郁嘅味噌湯,整個午餐就更加完美啦🥣總括一下,呢個午餐真係好出色!我同媽咪都食得好開心,我哋仲可以坐係吧枱到睇住師傅煮嘢,好得意🌸