2017-12-06 119 瀏覽
呢排潮流興食爆丼爆丼即係超級巨量魚生飯,今次想分享既係九龍城既漁吉海鮮丼專門店上星期日中午去九龍城覓食,見到大路轉角位有間都幾多人排隊既日式餐廳, 於是湊下熱鬧排隊幫襯好彩都係等左十分鐘就入得一入到餐廳就比佢既天花板特別既裝飾吸引住,一個大漁網鋪係天花, 好有特色牆上亦有充滿日本特色既釣魚畫, 配合唒日本魚生店的氣氛。餐牌方面,魚生飯有十幾款,由98至238都有, 任君選擇,亦有好多小食選擇餐廳有一樣好特別的地方, 就係無限refill味噌湯, 鍾意飲幾多碗都得我同朋友每人都飲左兩碗。因味噌都沉唒底,所以大家記得先搖勻再倒出!比目星鰻丼, 食物一上桌,忍唔住哇左聲, 份量真係好大,兩塊長過手板既鰻魚,勁多蟹籽,亦配有很多蔥花。特別一提既係, 丼中配有青檸,侍應哥哥介紹加啲青檸味道會更清新更特別。個飯鰻魚同比目魚燒得非常出色, 接近入口即溶,好香既魚味,再加啖啖蟹籽既口感,真無無得輸另一個就係餐廳既其中一個大佬—蟹王丼成碗滿到瀉既蟹肉,仲有海膽,三文魚籽同蟹籽, 味道方面都係 超 級 正! 啲蟹肉同海膽都非常鮮甜,極滿足! 同朋友一人一個飯已經超級飽,份量真係好巨型一定會再番啅
呢排潮流興食爆丼

好彩都係等左十分鐘就入得

牆上亦有充滿日本特色既釣魚畫, 配合唒日本魚生店的氣氛。

我同朋友每人都飲左兩碗
。因味噌都沉唒底,所以大家記得先搖勻再倒出!

另一個就係餐廳既其中一個大佬—蟹王丼

一定會再番啅