2023-08-09
放題食得多,雞翼放題你又試過未?想測試下自己既雞翼吞吐量🤣,一定要黎充滿懷舊港式風味既《WingMan》挑戰下。有超過20款雞翼任你揀,放題$188,任選10款雞翼+汽水任飲,好適合約埋朋友黎傾計Happy Hour。自問胃口未必咁大,可以好似我地咁揀Sharing Platters, 分別可以揀18/24/48人聲雞翼既套餐。今次我地就選擇左「Loads O’ Birds」, 包括自選4款雞翼、2款配菜、2杯指定飲品。順帶一提,依度選用既雞翼都係無激素、無抗生素雞翼,可以安心暢懷咁食。雞翼我哋揀左咖啡燒烤醬、蜂蜜芥末、自家製鹹蛋黃、死神醬4款。蜂蜜芥末🍯甜甜地最為人受落,芥末味道反而唔係太明顯,不過都已經好好味。咖啡燒烤醬☕️有少少烘焙焦香味道,帶點點咖啡獨特微澀,幾特別。鹹蛋黃雞翼好香脆🥚,每隻雞翼都沾上半溶鹹蛋黃,甘香惹味。死神醬☠️係標榜4隻辣椒仔既口味🌶️,一於挑戰下自己味蕾。辣椒紅色既醬汁夾雜了酸和辣,而且辣味會慢慢滲出,真係好刺激🥵烤蒜龍蒿大啡菇🪹大啡菇鋪上香草龍蒿和蒜蓉,再沾上麵包糠烤焗,菌香四溢,表面香脆有口感,菇身稔軟多汁,雞翼以外有啲蔬菜類唔錯呀。黑松露芝士忌廉汁通粉如
鹹蛋黃雞翼好香脆🥚,每隻雞翼都沾上半溶鹹蛋黃,甘香惹味。
烤蒜龍蒿大啡菇🪹
黑松露芝士忌廉汁通粉
如果無殿粉質不歡既可以試埋依個,芝士忌廉汁超級creamy, 通粉份量唔大,但就好飽肚,味道配搭得唔錯。
指定飲品檸檬特飲,清新解渴,同雞翼好夾。
24隻雞翼剛剛好,如果人多可以叫多啲唔同口味,過足雞翼癮。