2023-07-31 601 瀏覽
今晚揸車入屯門攞野,諗住泊低架車去附近麥記食個快,咁啱泊正佢門口,見到佢新開,而本身又唔抗拒羊肉,就決定放棄老麥黎食碗羊粉(大辣),見到推介有皮蛋豬肉餃,店員又推介,就試下,再叫多個臭豆腐,羊腩粉黎到,店員叫我試下辣唔辣,我食左一啖就知瀨野,辣度一啲都唔辣,店員跟住比左碟辣醬我,我全碟落晒,都係唔辣,算!碗麵羊腩少得可憐,但味道叫正常,皮蛋豬肉餃黎到,食一口就想嘔,果啲味入到口似腐化左攻上鼻嘅味,但唔係豬肉變,係皮蛋嘅化學作用嘅味道,總之無形容錯,食一口就想嘔,跟住我同店員講,佢就換左個羊肉餃比我,但真心講一啲都唔好食,味道又係怪怪,臭豆腐黎到又伏,完全係炸豆腐乾,無臭無味,又無醬,簡直又係難食之中嘅難食!相信如果做香港人生意係無得做,唔知大陸人係咪鍾意呢種味道,但我就一啲都唔欣賞。皮蛋豬肉餃唔記得影相

皮蛋豬肉餃唔記得影相