2013-12-31 147 瀏覽
今日係旺角行完街,就去揾地方ee肚,就黎左呢間pancake colours café食野。餐廳裏面張張梳化椅同埋支支吊燈都唔同款色,環境好有格調!! 超餓既我地,揀食物都揀左4個字!因為款式實在太多!我地最後點左兩個set dinner,主菜分別係『全條豬肋骨配沙律薯條』,和『黑松露野菌燴飯』。先黎兩碗忌廉湯,兩杯熱低糖檸檬綠茶。再等多一陣,我地既第一份主菜就到。第一份主菜係豬仔肋骨,上菜時我地嚇呆了,真係好大塊豬肋骨!果然係原條上!豬肋骨啲肉好嫩,一絲一絲的,好易咬開,配上肉汁,再加視覺上的享受(超大塊的),真的是一絕,不愧為呢到既皇牌主菜!伴菜啲薯條是粗薯條!!而沙津裏,就有我至愛啲小番茄。豬肋骨份量十足,吃了一半,我已經有少許飽肚啲感覺。第二份主菜係黑松露野菌燴飯,整個飯都洋溢住黑松露啲香味!超濃郁!如果喜愛黑松露啲朋友絕對不妨一試。飯啲味道十分特別,唔似一般燴飯黏住,清新美味!那些野菌咬下去時還很多水份,非常滑溜。這個飯一定要襯熱食!兩人吃完了兩個晚餐,已經超飽!本想甜品點一個朱古力火鍋,但根本飽到吃不下,但他們的甜品賣相實在太吸引!而且有跟餐價,平啲,加上我有一個放甜品啲胃
忌廉湯
全條豬肋骨配沙律薯條
兩人吃完了兩個晚餐,已經超飽!本想甜品點一個朱古力火鍋,但根本飽到吃不下,但他們的甜品賣相實在太吸引!而且有跟餐價,平啲,加上我有一個放甜品啲胃,最後還是點了一份『芒果法式班戟』share食。美麗的甜品上菜了,第一時間手機吃。班戟中有是cream,可以配上旁邊啲芒果一起吃,班戟+芒果+cream的味道一向都好夾,一個字,正!
芒果法式班戟
為左唔浪費食物,我地食到清哂先走,要捧住個肚。下次再黎的話要叫多啲人一齊食先得!
2013-12-18
全條豬肋骨配沙律薯條