2019-10-28 26 瀏覽
作為泰菜fans既我, 行過見到the one對面見到咁大隻字寫住Tom Yum Noodle, 又點會唔比佢吸引到目光呢? 行埋去睇下menu價錢都好相宜喎, 可以一戰!餐廳格局似小餐館, 乾淨企理, 坐低店員針左兩杯水, 一飲落去泰國陣回憶味出左黎, 原來佢地用左斑蘭葉水, 所以有淡淡清香, 有心思另外枱上放左有泰國特色既布料, 牆上仲有篤篤, 大象等等既霓虹燈管, 為餐廳增添一點泰國風情。鐵板蠔仔蛋 呢個鐵板蠔仔蛋真係不得了! 上枱嘅時候仲滋滋聲, 睇住佢滾下滾下咁, 而且成座山咁大份, 見到都開心! 切開咗之後入面係一d粗芽菜, 蠔仔蛋整得超級之香, 蛋香味好重好重, 而且蠔仔大粒又肥美, 唔同平時我哋食嘅蠔餅得細細粒蠔肉, 有相為證☺仲好多粒添! 每一啖都會食到蠔仔肉。而粗芽菜就十分爽脆, 可以點埋佢配嘅辣椒醬, 不過我就覺得就咁食個蠔仔蛋嘅蛋香同埋個蠔嘅味已經係好好食 十分之推介!! 不過要留意嘅係唔可以擺咁耐, 一定要趁熱食 因為如果擺耐咗芽菜就會出水架啦。泰式辣撈沙甸魚 呢個沙甸魚係喺佢嘅special promotion餐牌, 係出面好似唔係好覺眼有呢一個菜食, 一見

鐵板蠔仔蛋

泰式辣撈沙甸魚
呢個沙甸魚係喺佢嘅special promotion餐牌, 係出面好似唔係好覺眼有呢一個菜食, 一見到已經心心眼好想試
我諗佢嘅醬汁係自己秘製嘅, 酸酸辣辣上面有大量嘅蔥蒜辣椒等等, 又香又惹味, 都係第一次食呢個味道嘅沙甸魚, 好特別!

香葉辣肉碎煎蛋飯
肉碎炒得好香又唔會油淋淋, 而且肉碎嘅份量頗多, 足夠勞曬全部嘅飯, 辣辣地好惹味, 撈飯一流

另外店員都好主動加水, 服務唔錯又好食, 可以再戰