2022-07-02
發現最近喺中環嘅小巷中新開咗一間主打超級巨型豬扒嘅餐廳,超高性價比!環境以綠色為主調,店內較多梳化座位,坐得好舒服~豉油皇厚切豬扒雙蛋飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️$65巨型豬扒有成人嘅手掌咁大同咁厚,足足有15cm😮 用嘅係上等巴西梅頭肉,肉嫩有彈性,非常香脆入味,果然係呢度嘅招牌菜!配有流心煎雙蛋同秘製炒豉油汁,豉油味道甜甜地一啲都唔膩,所以個人鐘意偏甜嘅豉油,用嚟撈飯一流~另外值得一提嘅係配飯嘅椰菜,食落爽脆鮮甜又新鮮,整體質素好好👍煉奶西多士⭐️⭐️⭐️⭐️$38呢個西多士真心邪惡🤤預先已一分為四,每邊炸得金黃酥脆,而且厚度十足!大大嚿牛油喺西多士上面融緊,睇到呢個畫面…想快啲試吓但又好治癒,唔想破壞佢🤣西多士外脆內軟兼有蛋香,每一啖都食到香濃嘅花生醬餡,而份量係啱啱好,唔會喧賓奪主~秘製瑞士汁雞翼 ⭐️⭐️⭐️⭐️[$26/3隻;$38/5隻]雞翼浸喺秘製瑞士汁之中,吸收晒啲汁嘅精華,無論內外都入晒味,雞翼外層嘅雞皮保持到好爽口,內裡肉質嫩滑,令我而家仲回味緊~另外叫咗凍咖啡同凍奶茶,兩款都濃郁厚滑,大熱天時飲完真係好爽~
豉油皇厚切豬扒雙蛋飯⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️$65
煉奶西多士⭐️⭐️⭐️⭐️$38