2019-06-14 292 瀏覽
朋友推McSorley's呢間餐廳性價比超高,每日仲有唔同既優惠今次一去名不虛傳,環境舒適,食物質素好McSorley's分為兩層,樓下係比較relax,有得睇波不過人比較多同嘈,如想要2人世界安靜點,建議到樓上進餐今天撞正優惠係main course 買一送一,呢個優惠真係超值叫左個ribs / ribeye steak/ squid/ avocado salad /seafood linguine pasta/chocolatecake wif icecream/ maltesers milkshake每樣質素都十分滿意,特別係豬仔骨同肉眼扒基本上所有食物都係出面西式餐廳好常見既款式但ribs就不是每間餐廳都做得好食,McSorley's既ribs唔係特別大份但勝在多肉多汁,食一淡滿口肉,仲唔駛特登再點醬汁肉眼扒叫左medium rare,生熟度做得岩岩好,唔會太紅又唔會太熟仲有舊truffle butter插係上面,一定食到好濃香既黑松露味今晚主角我反而失策冇影到,就係個朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕我敢講係我人生食過最正既朱古力蛋糕配雪糕朱古力蛋糕係半熟好似心太軟咁,切開有超濃厚既黑朱
今次一去名不虛傳,環境舒適,食物質素好
不過人比較多同嘈,如想要2人世界安靜點,建議到樓上進餐

煙燻雞肉牛油果沙律+海鹽黑椒酥炸魷魚

每樣質素都十分滿意,特別係豬仔骨同肉眼扒
基本上所有食物都係出面西式餐廳好常見既款式
但勝在多肉多汁,食一淡滿口肉,仲唔駛特登再點醬汁
醬燒豬仔骨

美國頂級12安士肉眼扒

今晚主角我反而失策冇影到,就係個朱古力蛋糕配雲呢拿雪糕
我敢講係我人生食過最正既朱古力蛋糕配雪糕
朱古力蛋糕係半熟好似心太軟咁,切開有超濃厚既黑朱古力漿
就咁食一定覺得有小小苦,但配埋甜度適中既雪糕
成件事個比例好出色,而家諗返起都好想食

溫馨提示大家記住唔好單獨叫薯條
因為佢每個main都一定配薯條或薯蓉,再叫就too much!
2019-05-31
醬燒豬仔骨