2022-08-01 76 瀏覽
今日同fd 忽然間想食串燒,又喺尖沙咀搵到呢一間居酒屋,一上到黎座位都好舒適,都幾滿座!嚟呢度居酒屋當然要點返兩杯酒試吓!我就點咗杯菠蘿燒酌,呢杯菠蘿梳打溝得幾好飲,好易入口,飲落都有啲酒香,另外我朋點咗呢杯巨鋒燒酌就甜口少少,但飲落都唔會好重酒精味,幾好飲!我哋都點咗啲刺身嚟試,個北寄貝同八八魚刺身好爽口,食得出都好新鮮,而個三文魚刺身就好肥身,食落口即溶,啲油脂食入口到真係好正! 天婦羅我哋咗呢個紫菜魷魚鬚天婦羅,佢炸得好乾身,一啲都唔覺油,估唔到啲紫菜可以同魷魚鬚咁夾!我哋另外都點咗啲串燒,個燒雞翼燒得好入味,肉質一啲都唔鞋,食落好多汁。個明太子雞翼都好足料,少少辣,外皮燒到好香,食落一流。另外最正我覺得就係個西京燒,啲魚肉好嫩,簡直食唔停口,而個燒牛舌真係夠曬厚切,但成件牛舌都仲係好嫩,燒得都好入味~而個牛柳就醃得好入味,食得出啲牛肉質地好新鮮,整體嚟講佢啲串燒水準絕對係above average!最尾叫咗份黑豚肉炒烏冬嚟填飽個肚,呢個份量都唔少,絕對夠兩個食,烏冬炒到好有鑊氣,啲醬汁味道都好夠!